Autonäyttelyssä uusinta turvaelektroniikkaa

Uudet teknologiat helpottavat ajamistamme ja tekevät siitä entistä turvallisempaa. Siihen keskittyy myös viikonloppuna tuleva Auto 2016 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa voi kokeilla esimerkiksi Subarun törmäyksiä ehkäisevää Eyesight-järjestelmää.

Kaikissa uusissa autoissa on jo ajonvakautusjärjestelmä. Automatisoidut ajo-ominaisuudet tekevät havaintoja ympäristön muutoksista ja mm. hiljentävät vauhtia ja jopa pysähtyvät auton automaattisesti. Suuri merkitys on myös uusien autojen rakennustekniikalla ja entistä suojaavimmilla istuimilla.

Anturit seuraavat ajajan tilaa ja ilmoittavat siinä tapahtuvista kriittisitä muutoksista palvelukeskukseen. Connected Car-järjestelmät tarjoavat ajajalle nyt myös mm. reittiohjeita, reaaliaikaisia keli- ja ruuhkatietoja ja vaikkapa kaikki mobiililaitteesi sovellukset.

Muita turvallisuutta lisääviä elektroniikkajärjestelmiä ovat pysäköintiavustimet, mukautuvat vakionopeudensäätimet, ulkoisiin esteisiin reagoivat törmäysvaroittimet tutkineen, eriasteiset kaistavahdit ja kuljettajan vireystilaa valvovat anturiratkaisut.

Viikonlopun Auto 2016 esittelee uusien tekniikoiden lisäksi autoja erilaisiin tarkoituksiin. Samanaikaisesti Auto2016 -tapahtuman kanssa järjestetään perjantaista lauantaihin 18.–19.11.2016 Messukeskuksessa myös autokorjaamo-alan ammattimessut samalla kun auto- ja liikennetoimittajien järjesto palkitsevaat Vuoden auton perjantain iltagaalassaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639