Innovaatiojärjestelmä uusiksi – Suomeen 100 000 uutta työpaikkaa

Suomen teollisuus on ottanut haasteekseen luoda Suomeen 100 000 työpaikkaa. Uudenlainen ideakilpailu esiteltiin Helsingissä järjestetyssä tutkimusyhteisö Dimeccin vuosiseminaarissa. Tapahtumassa oli Nokian Bell Labsin Ian Oliverin lisäksi runsaas joukon  teollisuuden asiantuntijoita ja päättäjiä.

Dimeccin vuosiseminaari esitteli innovaatio-ohjelmissa uusia reittejä kohti kilpailukykyisempää ja hyvinvoivempaa Suomea. Puhujia oli Nokian lisäksi Koneesta, Valmetista, SSAB:stä, Metsosta, Outotecistä, ABB:stä, Nokialta, Tiedosta, Ericssonilta, MacGregrista , Konecranesisista ja Moventasista.

Tapahtuman yhteydessä esiteltiin kilpailu 100 000 työpaikan luomiseen Suomeen. Uuden MPIDEA-kilpailun yhteistyökumppaneita ovatt Siemens sekä Teknologiateollisuus, Tieto ja Fastems. Tarkoitus on löytää uudia ideoita, tuotteita tai palveluita, jotka edistäisivät työllisyyttä ja työn tuottavuutta. ”Toivomme ennakkoluulottomia ehdotuksia”, kannusti Dimeccin hallituksen puheenjohtaja Tomas Hedenborg seminaarissa.

Kilpailuun voi osallistua kaikki yritykset, yhteisöt kuin yksityishenkilötkin 15.2.2017 asti. Kilpailun palkinto ja tuomaristo julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2016. Lopullisesti MPIDEA-kisan voittaja selviää ensi vuoden toukokuussa Tampereella järjestettävässä Manufacturing Performance Days -tapahtumassa. Tilaisuus (29.-31.5.2017) on osa Suomi 100-vuotisaktiviteettejä.

Dimecc Oy lähtee mukaan Suomen innovaatiojärjestelmän uudistamiseen.  ”Lakkautetun SHOK-rahoituksen synnyttämää aukkoa paikkaamaan tarvitaan uusi tapa toimia”, totesi TEM:in innovaatio-osaston johtaja Ilona Lundström. Hän esitti kutsun innovaatiojärjestelmän uudistamiseen tapahtuman lopuksi järjestetyssä yritysjohdon CEO-Foorumissa.

Dimecc Oy syntyi viime elokuussa, kun strategisen huippuosaamisen keskittyminä toimineet kone- ja metalliteollisuuden Fimecc ja tietotekniikan Digile yhdistettiin.

LISÄÄ: MPD Days (LINKKI) ja Dimecc Oy (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!