Uudenlainen minityöasema suunnitteluun

Graafisen suunnittelun työasemat ovat olleet ulkoisesti varsin mittavia laitoksia. Nyt Hewlett-Packard pyrkii murtamaan tätä mielikuvaa uudella Z2-minityöasemallaan. Uutuuden avulla yritys hakee laajempaa käyttäjäjoukkoa työasemilleen.

Markkinoiden pienikokoisin CAD-työasema tarjoaa teknisen suunnittelun tarvitsemaa tehoa, minkä lisäksi laitteen 5,8 sentin korkeus tekee siitä täysin erilaisen kuin perinteiset tornityöasemat. Tehotyöasema on varustettu Intelin Xeon-prosessorilla sekä Nvidian grafiikkasuorittimella. Mukana on HP:n Z-turbodrive-kiintolevyasema. Vakiona uutuudessa on tuki jopa kuudelle näytölle.

hpminicadkahvikuppiwwwUutuus on suunniteltu CAD-käyttäjille, jotka vaativat laitteistolla pienuuden ja suorituskyvyn lisäksi hiljaisuutta. ”HP määritteli työaseman vuonna 2009 uudella HP Z -sarjallaan, ja nyt mullistamme kategorian HP Z2 Mini -työasemalla”, sanoo HP:n työasemista EMEA-alueella vastaava johtaja Gwen Coble.

Laajennettavuus ei uutuudessa ole tärkeintä, koska silloin pitäisi hyväksyä paljon mittavammat tornikotelon muodot. Työaseman ammattimainen luotettavuus on valmistajan mukaan edelleen mukana . Uusi minimalli täyttää samat ISV-vaatimukset, kuin isommatkin työasemat.

Uutuuden kahdeksankulmainet muodot edustavat Hewlett Packardin 35-vuotisessa työasemahistoriassa aivan uutta muotoilua. Laite on tulossa myyntiin joulukuussa ja EMEA-alueen hinnat alkavat 850 eurosta ilman näyttöä. Suomen hintatiedot varmistetaan myöhemmin

LISÄÄ: HP  (LINKKI) ja X2 mini -tuotetietoa (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639