GE Healthcare hakee apua tuotekehitykseen

Sairaalajärjestelmiä Suomessa valmistava GE Healhtcare ja Helsingin yliopistollinen sairaalla HUS panostavat tulevaisuudessa entistä laajemmin tutkimus ja tuotekehitysyhteistyöhön, analytiikkaan sekä koulutukseen.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi tiivistä ajatuksenvaihtoa tuotekehittäjien ja kliinisten asiantuntijoiden välillä jo konseptointivaiheessa, uusien ratkaisujen käytettävyysarviointeja sekä algoritmien kehittämistä yhdessä.

Suomessa teollista toimintaa harjoittava GE Healthcare on tehnyt yhteistyötä HUS:n kanssa jo vuosia, mutta viime vuosina se on laajentunut digitaalisuuden vyöryessä myös sairaaloihin.

’’Viime vuonna käynnistimme terveydenhuollon teknologioiden kehitystyöhön keskittyvän Mobile Digital Health -ohjelman, jonka kotipaikaksi valikoitui Helsinki muun muassa täällä olevan hyvän tutkimus- ja testausympäristön takia, toteaa GE Healthcare Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti E. Lehtonen.

Uusimpana on Big data -tietovarastojen hyödyntäminen. Se antaa HUS:n hallintoylilääkäri Lasse Lehtosen mukaan aivan uusia mahdollisuuksia hoidon laadun ja vaikuttavuuden parantamiseen.

’’Tekemällä yhteistyötä GE:n kanssa Helsingin yliopiston ja HUS:n muodostama Academic Medical Center (AMCH) pystyy samalla tuottamaan hyötyä potilaille sekä olemaan mukana terveysteknologian kehityksen kärjessä’’, sanoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen.

Kuvituskuva: GE Healthcare

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639