HoloLens-silmikko tulee suunnitteluun

Suomalaisen Teklan ostama Trimble tuo tarjolle virtuaalitodellisuuden HoloLens-silmikot suunnittelijan avuksi. Trimlen SketchUp Viewer sopii  arkkitehtuuri-, infrastruktuuri-, muotoilu- ja rakennesuunnitteluun.

Microsoft HoloLens yhdistää lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden luoden uuden yhdistetyn todellisuuden (mixed reality), jossa käyttäjä on vuorovaikutuksessa hologrammien kanssa, jotka näyttävät ja kuulostavat siltä, että ne ovat osa ympäröivää reaalimaailmaa.

Trimblen SketchUp-ohjelmisto on jo kymmenien miljoonien ammattilaisten käytössä 3D-mallinnuksessa ja -suunnittelussa. SketchUp Viewer hyödyntää yhdistettyä todellisuutta ja laajentaa siten SketchUp-ohjelmiston 3D-mahdollisuuksia entisestään.

Uuden ratkaisun myötä käyttäjä voi tarkastella suunnittelemaansa mallia HoloLens-laitteen läpi esimerkiksi pöydällä holografisena pienoismallina tai kokonaisvaltaisena kokemuksena digitaalisen rakennusmallin sisällä.

”Tämä antaa käyttäjälle mahdollisuuden ymmärtää rakennusmallia ja huomaamaan ongelmakohtia suunnittelun varhaisessa vaiheessa, ilman kalliita pienoismalleja”, kertoo Trimblen teknologiajohtaja Kim Nyberg.

Triblen SketchUp on ensimmäinen laajennettava, kaupallinen HoloLens-ratkaisu, joka on saatavilla Windows-kaupassa ja jonka AEC-alojen ammattilaiset voivat ottaa suoraan käyttöön.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639