Suomalainen IoT-anturi lattiatasoitteeseen

Tamperelaisen Wiisteen kehittämä kosteusanturi on osa rakennustuotteita valmistavan Weberin rakenteiden kosteudenhallintaratkaisua. Uuden IoT-tekniikan avulla voidaan varmistaa lattiatasoitteen riittävä kuivuminen.

Suomalaisen anturikeksinnön uskotaan mullistavan rakentamisen laadun. Uusi tekniikka tuo lisää luotettavuutta lattian rakentamisaikaiseen kosteudenhallintaan. kosteusanturibetoniin

Weberin palvelussa pumpattavaan lattiatasoitteeseen asennetaan anturit, joiden avulla lattian kosteustasoa voidaan seurata reaaliajassa. Mittalaitteen avulla data kerätään pilvipalveluun, jossa se on kaikkien rakennusprojektin osapuolten nähtävissä.

”Suomen rakennuskannan kosteusongelmat ovat jatkuvasti otsikoissa. Halusimme tehdä asialle jotain. Lähdimme kehittämään uusimpia teknologioita hyödyntäen palvelua, joka toisi mielenrauhaa paitsi rakennuttajille myös asukkaille. Tavoitteena oli myös tehostaa lattiarakentamisen prosessia”, kertoo Weberin tuotepäällikkö Hassan Raad. 

Palvelun avulla pystytään jopa tuntien tarkkuudella varmasti määrittämään hetki, jolloin lattia on riittävän kuiva rakentamisen seuraavaa vaihetta varten. Palvelun avulla lattian kosteustason varmennus onnistuu ilman porausmittauksia, lattiarakenteita rikkomatta. Erillisiä olosuhdemittauksia ei tarvitse tehdä, koska lukulaite tallentaa tiedot automaattisesti mittauksen yhteydessä.

”Innovaatiot ovat olemassa olevien asioiden yhdistämistä uudella tavalla”, sanoo Wiisteen toimitusjohtaja Toni Luopajärvi. ”Meillä on jo tuhansien asennettujen antureiden ja vaativien kohteiden tuottama kokemus betonilattioiden mittaamisesta”, Luopajärvi taustoittaa.

Päivitetty 24.11.2016