Video: Robottiviikon paneelikeskustelut

Neljättä kertaa Suomessa järjestetty robottiviikko kokosi yhteen alan ammattilaisia ja alasta kiinnostuneita. Tapahtuman yhteydessä järjestetyn robottistudion paneelikeskusteluita voi katsoa edelleen nettivideoina.

Robottiviikon avasi maanantaina ministeri Anne Berner. Avajaisissa keskusteltiin robotiikan ja tekoälyn kehityksestä Suomessa ja maailmalla sekä robotiikan vaikutuksista yhteiskuntaan. Avajaisissa nähtiin ensimmäistä kertaa myös katkelmia Thomas Freundlichin uudesta robottitanssiteoksesta, jonka esittää tanssija Minttu Pietilä yhdessä kaksikätisen ABB YuMi- robotin kanssa.

Kuva: ABB
Kuva: ABB

Ammattilaispäivillä pureuduttiin mm. ohjelmistorobotiikkaan, tekoälyyn, teollisuus-ja palvelurobotiikkaan niin seminaareissa kuin videostriimatuissa robostudioissakin. Aamupäivien videolähetteet on katsottavissa jälkikäteen.

Tekniikan museon yhteydessä toimivan Airo Islandin tiloissa oli esillä myös robotteja ja niihin liittyviä palveluita Mukan oli kuvassa olevan ABB:n  YuMi-robottiin lisäksi muun muassa Mercedes-Benzin robottiauto, Yaskawan Motoman-drinkkirobotti ja Evondosin hoivarobotti.

Robottiviikko oli osa EU komission vuonna 2011 käynnistämää EU Robotics Week- tapahtumaviikkoa. Suomessa ennätysvuosi oli vuosi 2014, jolloin robotteihin tutustumassa yli 5000 kävijää. Robottiviikkoa vietettiin nyt Suomessa jo neljättä kertaa.

Robottiviikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta robotiikasta, sen mahdollisuuksista, haasteista ja sen tuomasta muutoksesta.

LISÄÄ: Robottiviikon videolähetykset  (LINKKI)

Juttua muutettu 27.11.2016.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!