Suomalainen äänitekniikka tulee iholle – Renny Harlin kokeili

Espoolainen Flexound Systems aikoo mullistaa uudella äänentoistotekniikallaan maailmanmarkkinat. Yritys esittelee tekniikkaansa ensi viikolla alkavassa ensimmäisessä musiikkialan Slushin musiikkitapahtumassa. Shanghain esittelyssä uutta ihollakin tuntuvaa tekniikkaa kokeili elokuvaohjaaja Renny Harlin.

kehittämä teknologia laajentaa ääniaallot myös ihmisen tuntoaistin alueelle, äänituntumaksi. Patentoitu äänentoistokeksintö on mullistamassa tapamme kuluttaa audiovisuaalista viihdettä, kuten elokuvia, pelejä ja musiikkia.flexoundsystems_merviheinaro

”Ihminen on tunteva olento. Iho on ihmisen suurin elin. Miksi vain katsoisi ja kuuntelisi elokuvaa tai jääkiekkomatsia, kun voi myös tuntea äänet keholla ja saada siten paljon syvemmän elämyksen”, Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro kertoo.

Yrityksen keksintö perustuu pienikokoiseen Xperience -moduulin, joka voidaan asentaa kehokosketukseen tuleviin pehmeisiin esineisiin esimerkiksi elokuvateatterin tai auton istuimeen tai nojatuoliin. Flexoundilla on useita aiesopimuksia äänituntuman hyödyntämisestä eri tuotteissa.

Yhtiö on tuomassa markkinoille myös langattoman yhteyden avulla älypuhelimeen tai tablettiin yhdistettävän henkilökohtaisen älytyynyn. Uutuus lanseerataan IndieGoGo’ssa vuodenvaihteessa ja Kiinassa alkuvuodesta.

Vuonna 2013 perustettu Flexound voitti kesäkuussa pääkaupunkiseudun KasvuOpenin ja palkittiin kunniamaininnalla lokakuun valtakunnallisessa finaalissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639