Suomalainen IoT-talo nousi ykkösryhmään

Tamperelainen Iot-osaaja Wirepas nousi kansainvälisen puhtaan teknologian cleantech-kilpailussa kymmenen lupaavimman yrityksen joukkoon. Kilpailuun osallistuneiden yritysten tuotealueita olivat pääosin uudenlaiset energiavarastot ja älykkäät sähköverkot.

Kansainvälisten pääomasijoittajien tarkoin seuraaman Later Stage Award -kilpailun kilpailun järjestää Global Cleantech Cluster Association (GCCA).  Kilpailu on suunnattu niin sanotuille myöhemmän vaiheen cleantech-yrityksille, jotka hakevat kilpailun kautta kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

Langattomia laitteita toisiinsa yhdistävä Wirepas nousi tänä vuonna ainoana suomalaisena yrityksenä kymmenen parhaimman yrityksen joukkoon.  ”On kunnia olla kymmenen parhaimman yrityksen joukossa”, kertoo Wirepasin toimitusjohtaja Teppo Hemiä.

Ehdokaslistalla Suomesta olivat Naturvention (bioenergia ja -materiaalit), Wirepas (vastuulliset it-ratkaisut), Aidon (vastuulliset it-ratkaisut), Easy LED (energiatehokkuus ja valaistus), Greenled (energiatehokkuus ja valaistus), Enersize (energiatehokkuus ja valaistus), OptiWatti (Energiavarastot ja älykkäät sähköverkot), Nuukasolutions (Energiavarastot ja älykkäät sähköverkot), Linkker (kuljetus) ja RePack (jätehallinta).

GCCA Later Stage Awards 2016 -palkintojenjako tilaisuus pidetään 13. Joulukuuta Bill Clintonin presidentillisessä kirjastossa Little Rockissa Global Solutions Summit (GSS) 2016 -tapahtuman yhteydessä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Madridin klubin (Club de Madrid) kanssa, joka on yli 100 entisen presidentin, pääministerin ja valtiopääjohtajan yhteinen organisaatio.

Later Stage Award Global -kilpailun Top 10 voittajat

  1. FluidSolids – Sveitsi (bioenergia ja -materiaalit)
  2. GreenSync – Australia – (energiavarastot ja älykkäät sähköverkot)
  3. MagGrow – Irlanti – (ruoka ja maatalous)
  4. Enervalis – Belgia – (energiatehokkuus ja valaistus)
  5. M-Field Energy – Taiwan – (energiavarastot ja älykkäät sähköverkot)
  6. CleanSpark – San Diego, California – (energiavarastot ja älykkäät sähköverkot)
  7. Smart Wires – San Diego, California – (energiavarastot ja älykkäät sähköverkot)
  8. Wirepas – Suomi – (cleanweb ja vastuulliset it-ratkaisut)
  9. WaterTectonics – Seattle, Washington – (vesi)
  10. Azuri Technologies – Cambridge, UK – (aurinko ja tuuli)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!