Fujitsu tuo ledit ja anturit kasvihuoneisiin

Tietotekniikkajätti Fujitsu on perustanut Suomeen kasvihuoneteknologiaan erikoistuneen yrityksen. Tarkoitus on kehittää automaattisia kerroskasvihuoneita, joissa yhdistyvät uusin tietotekniikka, pilvipalvelut ja ledivalaistus. Suomalaisena kumppanina on lapinjärveläinen Robbe’s Lilla Trädgård.

Suomeen perustettu Greenhouse Technology käyttää Fujitsun tekniikkaa, jossa täysautomaatio toteutuu yrityksen Akisai-pilvialustan avulla. Kasvihuoneen toiminta perustuu antureiden keräämiin tietoihin ja ubiikkityypiseen ohjaustekniikkaan. Japanilaisyrityksen ratkaisulla ohjataan kasvihuoneen laitteita ja tuotantotekniikkaa etäseurannan avulla.

Kasvihuoneessa viljellään salaatteja ja yrttejä. Vihannekset on istutettu neljään erilliseen kerrokseen, jolloin tuotannon määrä samassa kuutiomäärässä kasvaa merkittävästi. Päivänvaloa ei tarvita ollenkaan, sillä valaistus hoituu ympäri vuoden ledivalolla. Tuotanto käynnistyy vuoden 2017 aikana.

Suomi valikoitui uuden yrityksen sijaintipaikaksi, koska täällä on vahvaa teknistä osaamista sekä kokeiluun sopivat ilmasto ja energiakustannukset. Fujitsun tavoitteena on kerätä osaamista pilvipalvelujen soveltamisesta ruokatuotannossa ja maataloudessa sekä hyödyntää sitä jatkossa muuallakin Euroopassa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016