VLSI Solution teki edullisen MP3-audiopiirin

Tamperelainen VLSI Solution on esitellyt perustason MP3-audiokoodekilla varustetun audiopiirin. VS1010-piirin kantavana ideana on tehdä pieni ”tietokone” käyttöjärjestelmineen volyymitason äänentoistosovelluksiin.

Uudessa VLSI Solutionin VS1010 piirissä on minimalistisuus viety yrityksen mukaan huippuunsa. Koodekit on rajattu MP3:een ja oheislaitteita sekä  muistia on vähennetty huippumalli VS1005:een nähden.

Piirissä on välimuisti, jolloin ulkoista SPI Flash muistia voidaan käyttää mikrokontrollerien tapaan käyttöliittymän totevlsisolutionwwwuttamiseen käyttöjärjestelmän alaisuudessa.

Uuden piirin hinta on VLSI Solutionin vetäjän Teppo Kareman (kuvassa) mukaan saatu puristettua erittäin alhaiseksi volyymituotteisiin.

’’Vaikka VS1010 on markkinoiden halvin, se on liitännöiltään monipuolinen ja tuottaa erittäin korkeatasoista MP3-dekoodausta’’,  Karema vakuuttaa.

Uusi piiri tukee Kareman mukan ns Hi-Res-formaatteja. Piirillä voidaan tuoda SD- ja USB-väylää tukeva MP3-soitin osaksi muuta äänentoistojärjestelmää, mutta myös moniin muihin sovelluksiin kuten herätyskelloihin tai kirkasvalolaitteisiin.

Yrityksen piirimyynnista lähes kaikki menee nykyisin jo ulkomaisille asiakkaille. VLSI Solution oli näyttävästi esillä myös muutama viikko sitten Münchenin Electronica-messuilla.

LISÄÄ: VLSI Solution Oy (LINKKI) ja VS1010-piriin tuotetieto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016