5G-tekniikkaa testataan Saksan moottoritieprojektissa

Ericsson pääsee testaamaan 5G-tekniikkaansa Saksassa tehtävän moottoritieprojektin avulla. Muita tahoja ovat viranomaisten lisäksi autovalmistaja BMW, Deutsche Bahn, Deutsche Telekom, Telefónica, Vodafone ja Dresden teknisen yliopiston 5G Lab Germany.

Saksan 5G-Connected Mobility -projektissa rakennetaan infrastruktuuri ja testiympäristö, jossa voidaan testata ajoneuvojen välisiä sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin välisiä viestintäteknologioita.

Testiympäristössä testataan myös rautateiden digitalisoimista ja muita 5G-teknologian sovelluksia.

5G-ConnectedMobility toimii Ericssonin rakentamassa erillisessä testiverkossa. Näin 5G-prototyyppejä voidaan asentaa ja testata jatkuvasti eri verkkokonfiguraatioissa ilman rajoituksia. Verkko mahdollistaa reaaliajassa toimivien sovellusten live-testauksen vaativissa olosuhteissa ja korkeissa matkanopeuksissa.

Digital Test Field Motorway -testirata sijaitsee Nuremberg-Feuchtin ja Gredingin välillä moottoritien ja junaradan varrella ja sen pituus on noin 30 kilometriä. Tarvittava infrastruktuuri on jo valmis ensimmäisissä kohdissa.

Aluksi projektissa halutaan selvittää, miten liikennetiedotteita voi tarjota reaaliaikaisesti ja miten eri valmistajien automatisoituja ajoneuvoja saa hallinnoitua yhdestä liikenteenhallintokeskuksesta. Sitä varten tarvitaan uutta tietoa ajoneuvojen sovelluksista, ajoneuvojen välisestä viestinnästä ja ajoneuvojen ja infrastruktuurin välisestä viestinnästä.

LISÄÄ: Moottoritieprojekti (LINKKI, video)

Kuva: Ericssonin video

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016