Suomessa mietitään pilvipalveluita

Pilvipalveluja harkitsee vaihtoehtona omille it-ratkaisuille jo 31 prosenttia organisaatioista, kerrotaan markkinatutkimuslaitos Gartnerin tekemässä selvityksessä. Vuonna 2017 yritysten IT-budjetista arvioidaan käytettävän 20 prosenttia pilvipalveluihin.

Vuonna 2016 jo 31 prosenttia organisaatioista harkitsee tietotekniikkaa ostaessaan ensisijaisesti pilvipalveluja, kertoo Gartnerin Suomessa tehty tutkimus.

”Nopeasti kasvanut osuus kielii siitä, että pilvipalvelujen lisäarvolupaus mm. skaalautuvasta IT:stä, helposta ja nopeasta käyttöönotosta ja ketterästä testausympäristöstä, puhuttelee organisaatioita”, sanoo Gartner principal research analyst, Mika Rajamäki.

Vuonna 2015 vastaavan pilvipalveluita harkitsevien luku oli 12 prosenttia. Kyselyn mukaan vuoden 2017 IT-budjetista käytetään jo 20 prosenttia pilvipalveluihin, joka tarkoittaa 33 prosentin kasvua vuodesta 2016.

Eniten pilvipalveluiden kasvua estelee tietosuojamääräykset ja huoli tietoturvasta hidastavat eniten pilvipalvelujen käyttöä edelleen. Ne hidastavat pilvipalvelujen käyttöönottoa etenkin terveydenhoidossa.

Yksityisyyden suoja on tietyillä toimialoilla ehdoton edellytys. Siksi kansainvälisten palvelukeskusten lisäksi palveluntarjoajien on voitava tarjota pilvipalveluja myös paikallisista datakeskuksista.

”Pilvipalvelujen käyttäminen Suomessa 2016” -tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin puhelinhaastatteluina loka-marraskuussa 2016. Tutkimukseen osallistui kaikkiaan 157 organisaatiota eri toimialoilta ja julkiselta sektorilta.

LISÄÄ: ”Pilvipalvelujen käyttäminen Suomessa 2016” -katsaus, Gartner (marraskuu 2016).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016