ABB teki miljoonainvestoinnin tuotantolinjaan

Sähkötekniikkayhtiö ABB on tehnyt miljoonainvestoinnin uuteen tuotantolinjaan Porvoossa. Investointi kolminkertaistaa valokatkaisijoiden vuosittaisen tuotantokapasiteetin. Uutta tuotantolinja juhlittiin tänään Porvoossa.

ABB:n Porvoon-tehdas on yksi ABB:n automatisoiduimmista. Menneiden kymmenen vuoden aikana ABB on investoinut yli 15 miljoonaa euroa tehdastuotannon automaatioon Porvoossa.

”Kaikkiaan tehtaan tuotannossa työskentelee 43 robottia, joiden mukana Suomen ensimmäinen kaksikätinen ABB:n oma YuMi-robotti kokoamassa pistorasioita”, sanoo ABB:n Wiring Accessories -liiketoiminnan johtaja Marko Utriainen.

”Investointi parantaa asemiamme niin Suomen, Ruotsin kuin Norjankin markkinoilla. Tämä on hieno päivä ABB:lle ja koko suomalaiselle teolliselle tuotannolle”, Utriainen sanoo.

Tehtaalta valmistuuvuosittain  noin 25 miljoonaa kytkintä, pistorasiaa, jatkoholkkia ja asennusrasiaa. Uudella linjalla valmistetaan muiden asennustuotteiden ohella Jussi-valokatkaisijaa, jonka tuotannon käynnistymisestä tulee ensi vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Jussi on joka toisen suomalaisen kodin katkaisijavalinta.

Suomen ABB:n Wiring Accessories -yksikkö Porvoossa kehittää ja valmistaa asuin- ja liikerakentamiseen asennustarvikkeita ja asennuskalusteita. Liiketoiminta työllistää Suomessa 100 henkilöä, joista 60 Porvoon tehtaan tuotannossa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!