Venäjä valitsi Jollan Sailfishin

Suomalainen Sailfish-mobiilikäyttöjärjestelmä on virallisesti hyväksytty pohjaksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten mobiililaitteisiin. Jollan ja intialaisen Intexin lisäksi Sailfish-puhelimia olisi tulossa venäläisiltä Oysterilta ja Mobile Inform Groupilta.

Jolla kertoi muutamia päivä sitten, että Sailfish OS on Venäjällä tällä hetkellä ainoa virallisesti hyväksytty mobiilikäyttöjärjestelmä, kun valtio ja valtio-omisteiset yhtiöt hakevat ratkaisuja tuleville mobiililaitehankinnoilleen.

Suomalaiskäyttöjärjestelmän lisensointi- ja kehittäjäkumppani Venäjjä on Open Mobile Platform Ltd., jonka tavoitteena on kehittää käyttöjärjestelmää Venäjän markkinoille sopivaksi ja vastata asiakkaiden paikallisiin tarpeisiin.

sailfish“Sailfish OS:n kehitys Venällä on osa Jollan laajempaa strategiaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa itsenäisten mobiilitoimintaympäristöjen luominen eri maihin”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki.

Venäläinen Open Mobile Platform on aloittanut paikallisten kehittäjien rekrytoimisen ja kehittäjäyhteisön rakentamisen.

“Sailfish OS:n kehittäminen perustuu osallistumisen ja kumppanuuden periaatteille ja olemmekin edenneet vahvasti sekä yrityskumppaneiden että kehittäjäyhteisön laajentamisessa’’, sanoo Open Mobile Platformin toimitusjohtaja. Pavel Eyges.

Sailfish OS ja muut vaihtoehtoiset mobiilikäyttöjärjelmät ovat olleet aiheina myös useissa BRICS-maiden johtajien tapaamisissa – viimeksi marraskuussa Intian Bengalurussa.  Sailfishin käyttöönotosta on käyty keskusteluita jo Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.

Nokian Meego-käyttöjärjestelmäkehittäjien perustama Jolla perustettiin vuonna 2011, ja ensimmäiset Sailfish OS -älypuhelimet Jolla-brändillä vuoden 2013 lopulla. Tällä hetkellä Jolla keskittyy käyttöjärjestelmän lisensointiin muille valmistajille. Jollalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja Hongkongissa.

LISÄÄ: Taustaa Sailfish-käyttöjärjestelmä (LINKKI), Jolla (LINKKI) ja Open Mobile Platform Ltd (LINKKI).

Kuva: Jolla

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016