Keikkamiehen paremmat mittarit

Tutkimuslaboratorion järeää mittauslaitetta ei jaksa aina raahata mukaan. Tarvitaan helpommin mukaan otettava laitteisto. Suoritusarvoista ei silti  tarvitse Uusiteknologia-lehden marraskuun lehden mukaan säästellä, kun kyse on valmistajien kannettavien huippumalleista.

tektronixwww
Kädessä pidettävien oskilloskoopin lisäksi joihinkin pöytämalleihin saa myös akkupaketit. Kuva: Tektronix.

Elektroniikkaan liittyviä teollisuus-ja tietoliikennemittauksia ei tehdä pelkästään siisteissä ja lämpimissä sisätiloissa, vaan toisinaan kentällä varsin hankalissa olosuhteissa. Näitä ovat esimerkiksi antennit ja antennijärjestelmät, matkapuhelinverkkojen tukiasemat sekä teollisuuslaitoksen toimintoja ohjaava   tietokonejärjestelmät.

Tuotekehitykseen sopivia malleja tarjoavat Keysight, Rohde & Schwarz, Teledyne LeCroy ja Tektronix , joilla LeCroyta  lukuun ottamatta  kaikilla  on kenttätyöskentelyyn optimoitu, akkukäyttöinen mallisto. Kannettava malli on myös Flukella, joka aloitti jopa aloitti kädessä pidettävien oskilloskooppien kokoluokan. Spektrianalysaattoreissa kisassa on myös Anritsu, jolla on myös analysaattoreista kannettavat akkukäyttöiset mallit.

Suurten valmistajanimien lisäksi akkukäyttöisiä oskilloskoopeja ja analysaattoreita on pienemmiltäkin yrityksiltä Näitä ovat esimerkiksi Aaronia Spectran HF-80200, Metrixin OX7000 ja Siglent SHS806.

LISÄÄ: Uusiteknologia 2/2016 -lehti on luettavissa veloituksetta sähköisenä näköislehtenä (LINKKI).

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016