Norjalaishiihtäjille suomalaista älytekniikkaa

Norjan huippu-urheilusta vastaava Olympiatoppen on sopinut hiihtoon liittyvästä yhteistyöstä oululaisen Exiopsin kanssa. Entisen nokialaisen perustama yritys on kehittänyt hiihtokenkiin kiinnitettävän Skiiot-älymoduulin.

Suomalainen Skiiot-moduuli mittaa suksen luisto-ominaisuuksia, hiihtäjän tekniikkaa ja ympäristöolosuhteita. Laite kiinnitetään hiihtokenkään. Nokia-Broadcom-Renesas-yksikön entisen johtajan, Marko Höynälän kehittämässä moduulissa on seitsemän eri anturia. alumononorjahiihto

”Norjalaiset eivät tuhlanneet aikaa kuultuaan keksinnöstämme” sanoo  Marko Höynälä.

Kuvassa Höynälä on Norjan maastohiihdon huollon päällikkö Knut Nystad kanssa viime viikon Rukan maailmancupissa.

Yhteistyösopimuksen sisältöä ei tarkemmin ole kerrottu, mutta yhteistyön sloganiksi on valittu ”Skiiot – revolutionizing cross-country skiing with Norway’s Olympiatoppen”.

Hiihtokenkään kiinnitettävä anturimoduuli tulee myyntiin ensi vuonna. Moduulissa käytetään Nordic Semiconductorin piiritekniikkaa.

Moduuli on suunniteltu yhdessä maailman huippuhiihtäjien ja hiihtoammattilaisten kanssa. Moduulin kenttätestauksesta on huolehtinut kolme suomalaista hiihdon huippuseuraa: Oulun ja Ounasvaaran sekä Espoon hiihtoseurat.

LISÄÄ: Skiiot-älymoduulin esitys VTT:n seminaarissa kesällä 2016  (LINKKI,pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016