Raportti: Euroopan teknologiakehitykseen vetoapua Yhdysvalloista

Pääomasijoitusyhtiö Atomicon ja teknologiatapahtuma Slushin toteuttaman raportin mukaan Euroopasta syntyy tulevaisuudessa kasvavasti syvällistä teknologiaosaamista. Apua tuovat yhdysvaltalaiset teknologiayhtiöt, jotka laajentavat parhaillaan Euroopan suunnittelukeskuksiaan. Yksi uusimpia on Microsoftin päätös perustaa Suomeen IoT-kehityskeskus.

Tänään julkaistun State of European Tech -raportin mukaan tämän vuoden aikana uuden tekniikan yritysten fuusioita ja yrityskauppoja tehtiin 88 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Yksi uusimpia on Microsoftin eilen julkistama päätös perustaa IoT-tekniikan kehityskeskus Suomeen. Myös monet aasialaiset teknologiatoimijat ovat perustaneet Suomeen tuotekehitysyksiköitä.

Raportin mukaan uusia teknologiakeskittymiä nousee ympäri Eurooppaa Lontooseen, Berliiniin ja Tukholmaan lisäksi eri puolille Eurooppaa. Raportin mukaan tulevina vuosina tulee pitää silmällä etenkin Münchenia, Zürichia, Lissabonia, Madridia ja Kööpenhaminaa. Pariisi tulee haastamaan Lontoon ja Berliinin pääomasijoitussopimusten määrässä ja koossa.

Raportin mukaan myös perinteiset toimialat kokevat teknologiaherätystä. Kaksi kolmesta Euroopan suurimmista markkinoita johtavista yhtiöistä ovat tehneet suoria investointeja teknologiayrityksiin, kun yksi kolmasosa on ostanut teknologiayrityksen vuoden 2015 alun jälkeen.

Raportin lähteinä on käytetty LinkedIn, Meetup, Stack Overflow, Dealroom.co ja Lontoon pörssin tietoja. Kyselyosuus toteutettiin syys-lokakuussa 2016 keräten yli 1500 vastaajaa.

Poimintoja Suomen osuudesta

  • Vuosina 2011-2016 on investoitu 137 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria suomalaisiin syvällisen teknologian yrityksiin.*)
  • Vuosina 2011-2016 Suomessa tehtiin yhteensä 48 peliteknologiakauppaa.*)
  • Suomessa tehtiin 28 terveysteknologiakauppaa, 26 yritysohjelmistokauppaa ja 24 finanssiteknologiakauppaa.*)
  • Suomalaisten oikea asenne. Helsingissä on yli 29 000 ammattikehittäjää (Lähde: Stack Overflow Insights)

*) Lähde: Dealroom.co

LISÄÄ: The State of European Tech: 2016 edition (LINKKI)

PwC tuki Slush-yritykset

Maailmanluokan suuryritysten ja startupien yhteistyöstä on tulossa uusi normi uuden konsulttiyritys PwC:n tekemän raportin mukaan. Yhteistyön avulla suuryritykset voivat olla osa seuraavien maailmaa valloittavien startupien menestystä, todetaan PwC:n Slush-raportissa.

Raportissa on mukaan Slush Helsinkiin 2016 vuonna osallistuvat startupit ja sijoittajat.

LISÄÄ: PwC:n Slush-raportti (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016