Telia-Sonera tuo Helsinkiin 5G-palvelut Nokian kanssa

Telia-Sonera tuo ensimmäiset 5G-palvelut Helsinkiin yhdessä Nokian kanssa vuonna 2018. Telian toimitusjohtaja Johan Dennelind kertoo uudesta verkkoprojektista tänään alkavassa Slush-sijoittajatapahtumassa.

Uusien 5G-palveluiden tarjoaminen  tuo Helsingin alueelle uudenlaisia mahdollisuuksia mobiilipalveluiden kehitykselle. Nopea mobiililaajakaista, merkittävästi nykyistä alhaisempi viive ja tuki IoT-laitteille kiinnostavat varmaan uusien palveluiden ja ratkaisujen kehittäjiä.

“Haluamme vauhdittaa toimialan muutosta ja olla kehityksen kärjessä. Varmistamme yhdessä Nokian kanssa, että Soneran asiakkailla on käytössään parhaat verkot ja että pystymme tuomaan 5G:n ajoissa kumppaneillemme tulevaisuuden palveluiden kehittämiseksi”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid. Sonera on osa Telia Companya.

Laitetoimittajana on Nokian, jonka globaalista verkkotekniikan myynnistä vastaava johtaja Tommi Uitto, kertoo olevan innoissamme yhteistyöstämme Telia Companyn kanssa Helsingin seudulla. Telia on allekirjoittanut Nokian kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kiihdyttää Soneran verkon kehitystä kohti 5G:tä.

Nokia tarjoaa laajemminkin teleoperaattoreille kasvutieksi 5G:n nopeampia 4,5G- ja 4,9G-ratkaisuja. Ne tuovat nykyiseen verkkotekniikkaan nähden Nokian myyntijohtaja Uiton mukaan dramaattisia parannuksia nopeuteen, kapasiteettiin ja viiveeseen.

Kuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016