3D-skannaus paljastaa renkaiden kunnon

Nokian Renkaat on kehittänyt rengasyritys Vianorin kanssa 3D-kuvaukseen perustuvan SnapSkan-palvelun, joka kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden ja milloin on aika vaihtaa renkaat uusiin.

Nokian Renkaiden SnapSkan on 3D-skannaukseen perustuva tapa mitata renkaiden urasyvyyttä. Tekninen ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Futuricen ja Affecton kanssa. Kokonaisuuden mahdollistaa brittiläisen Sigmavision -yhtiön 3D-skannaustekniikka.

Uudessa palvelussa ajoneuvo ajetaan automatisoidun skannerin yli, joka lukee renkaat samalla kun kamera tunnistaa ajoneuvon rekisterinumeron perusteella. Skannauksen jälkeen ajoneuvon kuljettaja saa halutessaan henkilökohtaisen rengasraportin tekstiviestillä tai sähköpostilla, riippumatta siitä minkä valmistajan renkaat autoon on asennettu. Mitään erillisiä laitteita ei itse ajoneuvoon tarvitse asentaa.

Nokian Renkaat uskoo, että SnapSkan-palvelu löytyy jatkossa huoltojen lisäksi pysäköintihalleista. Ensimmäinen SnapSkan-skannauspiste otetaan käyttöön Helsingin Q-Park Iso Erottajan parkkihallissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016