Näin Nokia-brändi tulee takaisin kännyköihin

Nokia-nimen käyttöoikeuden kymmeneksi vuodeksi ostanut HMD Global aloitti tänään toimintansa. Alkuun kyse on Microsoftilta hankituista Nokia-peruspuhelimista, mutta ensimmäiset Android-älypuhelimet tulevat myyntiin vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Yritys esitteli tänään myös koko johtoryhmänsä.

Uuden HMD Global Oy:n toiminta käynnistyy kuusi kuukautta sen jälkeen, kun yritys solmi strategisen lisensointisopimuksen Nokian kanssa. Sopimus antaa HMD:lle maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokia-tavaramerkkiä matkapuhelimissa ja tableteissa seuraavan 10 vuoden ajan.

nokiaperuspuhelimet2HDM Globalilla on kumppaneinaan Nokian lisäksi valmistuksessa FIH Mobile Limited (FIH) ja käyttöjärjestelmässä Google. Nokia on mukana myös uuden yrityksen johtokunnassa valvomassa Nokian brändin käyttöä. Nokia ei silti rahoita HMD:n toimintaa eikä omista yhtiön osakkeita.

Sopimuksen nojalla Nokia saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että patentteihin liittyviä rojaltimaksuja jokaisesta Nokian tavaramerkillä myytävästä matkapuhelimesta ja tabletista.

HDM kertoi tänään, millaisella joukolla Nokia-brändi tulee markkinoille. Toiminnasta vastaavat toimitusjohtaja Arto Nummela ja varatoimitusjohtaja Florian Seiche sekä hallituksen puheenjohtaja Samuel W. L. Chin, joka oli aiemmin Hongkongin pörssiin listatun Foxconn International Holdingsin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

HMD Globalin globaali johtoryhmässä on Nokia-taustaisen toimitusjohtaja Arto Nummelan ja HTC:llä aiemmin toimineen varatoimitusjohtaja Florian Seichen lisäksi Anssi Rönnemaa talousjohtajana (CFO) ja markkinointijohtajana (CMO) Roviolla aiemmin vaikuttanut Pekka Rantala.

Muita johtoryhmän jäseniä ovat Nokialla toiminut tuotejohtaja (CPO) Juho Sarvikas ja operatiivinen johtaja (COO) Pia Kantola. HTC-taustainen Oliver Schulte aloittaa strategia- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana. Päälakimieheksi tulee Nokialla ja Microsoftilla toimineet Jari Koljonen ja henkilöstöjohtajaksi Tiina Topal.

Sopimuksen nojalla Nokia saa HMD:ltä sekä tavaramerkkeihin että patentteihin liittyviä rojaltimaksuja jokaisesta Nokian tavaramerkillä myytävästä matkapuhelimesta ja tabletista. Nokia ei rahoita HMD:n toimintaa eikä omista yhtiön osakkeita.

LISÄÄ: HDM Global Oy:n (LINKKI) osuus Nokia-sivustolla (LINKKI)

Kuvat: Nokia/HDM Global

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016