Lasermerkintä integroituu tuotantolinjaan

Cajo Technologiesin lasermerkintälaitteet voidaan toimittaa tulevaisuudessa osana Jot Automationin testaus- ja automaatioratkaisuja. Jotin asiakkaita ovat tietoliikenne- sekä elektroniikkateollisuuteen tuotteita valmistavat yritykset.

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä lasermerkintälaitevalmistaja Cajo Technologies on solminut yhteistyösopimuksen oululaisen tuotantoautomaatio- ja testausratkaisuja toimittavan JOT Automationin kanssa.

”Tavoitteena on tuoda JOT F1C-lasermerkintäjärjestelmiimme uusinta teknologiaa Cajon avulla”, kertovat JOT Automationin Pasi Röppänen ja Ville Vatanen.

Cajon merkintälaitteet ovat käytössä jo esimerkiksi metalli-, terveys- ja kaapeliteollisuudessa sekä brändituotteissa.

”Integraatiolla JOT:n tuotantoautomaatioratkaisuihin saavutamme uudenlaisia loppuasiakkaita,” toteaa Cajon myyntijohtaja Jyrki Helin.

Kuva: Cajo technologies
Kuva: Cajo Technologies

Teknologiaa sovelletaan perinteisten tuotemerkintöjen lisäksi jäljitettävyysratkaisuissa ja osana lopputuotteiden visualisointia

JOT toimii 10 maassa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa, ja sen päätoimipiste sijaitsee Oulussa. Yritys työllistää kansainvälisesti yli 200 henkilöä.

Veikko Lesonen perusti JOT Automationin 1980-luvun lopulla ja osti takaisin myöhemmin. Huhtikuussa uutisoitiin yrityksen siirtyvän  kiinalaisomistukseen.

Ostaja on Wuxi Lead Intelligent Equipment CO., LTD:lle, joka on noteerattu Shenzhenin pörssissä. Kauppa luvattiin viimeisteltävn kuluvan vuoden loppuun mennessä.

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016