Autotehtaassa eniten robotteja

Valmet Automotiven Mercedes-Benzin GLC-mallin uuteen korihitsaamoon liittyvät rakennus- ja asennustyöt ovat valmistuneet Uudenkaupungin autotehtaalla. Uudessa hitsaamossa on kaikkiaan 316 robottia, ja se on Suomen suurin robottihitsaamo.

Parhaillaan hitsaamossa viimeistellään robottiohjelmia, jotta koriosien valmistamisen testaaminen voidaan aloittaa. GLC-hitsaamon 316 robottia nostavat Uudenkaupungin autotehtaan robottien kokonaismäärän jo lähes 600:een.

’’Mercedes-Benzin GLC-katumaasturiin liittyvä projekti on Valmet Automotiven historian haastavin niin mittasuhteiltaan kuin tekniseltä toteutukseltaan,’’ kertoo Valmet Automotiven GLC-projektin johtaja Jyrki Nurmi.

Yhtiö on palkkaamassa runsaasti uutta työvoimaa. Mercedes-Benz GLC-katumaasturin Suomen valmistus alkaa alkuvuonna 2017.

Kuvituskuva: Valmet Automotive hyödyntää robotteja laajasti toiminnassaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016