Video: Fysiikan nobelistit luennoivat Aalto-yliopistolla

Fysiikan Nobel-palkinnon saaneet Michael Kosterlitz (kuvassa) ja Duncan Haldane esittelevät Aalto-yliopiston luennolla  tiiviin aineen fysiikan saloja. Luentoa voi katsoa Aalto-yliopiston nettivideolta.

Aalto-yliopisto, Suomen fyysikkoseura ja Jyväskylän yliopisto tarjoavat kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden päästä kuulemaan Fysiikan uusimpia nobelisteja professori Michael Kosterlitzia (kuvassa)  ja professori Duncan Haldanea.

Kosterlitzia  ja  Haldanea saivat Fysiikan Nobelin yhdessä professori David Thoulessin kanssa tiiviin aineen fysiikan teoreettisesta tutkimuksesta. Tutkimuksen pääkohteena olivat aineen erilaiset tavat muodostaa järjestyneitä rakenteita ja erityisesti uusi tapa luokitella järjestyneisyyttä sen topologisten ominaisuuksien kautta.

Lähestymistapa on yleistynyt viime vuosina ja muodostunut yhdeksi nykyfysiikan kulmakivistä. Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa topologisia aineita on tutkittu jo pitkään, ja Aalto-yliopiston professori Tapio Ala-Nissilä on myös tehnyt yhteistyötä professori Kosterlitzin kanssa yli 20 vuoden ajan.

Luentoa on seurata verkkolähetyksenä, video tulossa arkistokatseluun (LINKKI)

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi uutinen 10.5.2016 (LINKKI)

Kuva: Markku Ojala, Aalto, Compic Photos

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016