Nytkö nousu alkoi – sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvoi eniten

Teollisuuden liikevaihto kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä 2,3 prosenttia aiempaan vuoteen nähden. Eniten nousi sähkö- ja elektroniikkateollisuus. Metalli- ja metsäteollisuus kasvoi heinä-syyskuussa 4,2 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi lähes kaikilla teollisuuden aloilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa kasvua tuli 5,5 prosenttia, ja metsäteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa, 4,2 prosenttia.

Muiden teollisten toimialojen pääluokista kaivostoiminta ja louhinta -toimiala kasvoi 10,5 prosenttia ja vesi- ja jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapidon liikevaihto 2,2 prosenttia edellisvuodesta.

Sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto -toimialan liikevaihto sen sijaan supistui vuodentakaisesta 4,2 prosenttia. Myös elintarviketeollisuudessa liikevaihtoa kertyi edellisvuotta vähemmän, 1,6 prosenttia ja kemianteollisuudessa, 1,8 prosenttia.

Kasvun jatkuminen riippuu lokakuun vientiluvuista. Ennakkotietojen mukaan koneiden ja laitteiden viennissä olisi jyrkkää laskua. Tosin tilastoja sotkee Suomeen tuotujen lentokoneiden viennin kirjautuminen lokakuulle.

Kuva: Helvar

LINKKI: Tilastokeskuksen tilasto (LINKKI, pdf) ja uutinen 3.11.2016 Kokonaisvienti laski elokuussa – sähkötekniikka nousi (LINKKI) ja uutinen 8.12.2017 koneiden ja laitteiden vienti laski jyrkästi lokakuussa (LINKKI).

Teollisuuden liikevaihdon muutokset heinä-syyskuu 2016

tilastokeskuswww13122016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!