Sigfox-verkko laajenee

Esineiden internetin Sigfox-verkkoa toteuttava Connected Finland laajenee Viroon. Helsingissä järjestetään 14.12. Sigfoxin laitekehittäjille suunnattu Makers Tour -työpaja, jossa harjoitellaan käyttämään verkon kehityskaluja.

Sigfoxin Viron verkko tulee osaksi maailmanlaajuista Sigfox -ekosysteemiä ja sen operaattori Connected Baltics on Connected Finlandin maayhtiö. Yritys kertoi laajennuksesta ensimmäisen kerran jos Slush-tapahtumassa.

Huomenna järjestettävä Sigfox Makers Tour antaa laitekehittäjille tietopaketin anturiverkon teknologiasta, käyttökohteista ja opettaa käyttämään kehitystyökaluja ja tekemään demoja. Tavoitteena on järjestäjien mukaan, että päivän aikana saat itse lähetettyä jo ensimmäisen viestin Sigfox-verkkoon.

Connected Finlandilla on käynnissä useita esineiden internetin kaupallisia pilottihankkeita esim. rakennusyhtiö SRV:n, Keskon, älykkäitä mittausratkaisuja valmistavan Kamstrupin sekä puhtaan veden ja ympäristön ratkaisuja toimittavan Econet Groupin kanssa.

Connected Finland avasi Sigfox.verkkonsa syyskuun lopussa. Tukiasemien rakentaminen aloitettiin jo kesäkuussa 2016. Verkko kattaa jo pääkaupunkiseudun lisäksi Porvoon, Kotkan, Hämeenlinnan, Lahden, Turun, Vaasan. Seinäjoen, Tampereen, Kuopion, Jyväskylän, Oulun ja Kajaanin alueet.

LISÄÄ: Sigfox Maker Tour (LINKKI), Sigfoxin verkon kattavuus Suomessa ja ulkomailla (LINKKI) ja Uusiteknologia 2/2016 -lehden vapaasti luettava artikkeli ”IoT-anturiverkot toimintaan” s. 24-27 (LINKKI)

Kuva: Arrowin markkinoima Sigfox-verkon kehityskortti.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016