TactoTek vie rakenteellista elektroniikkaa Japaniin

Japanilainen pörssiyhtiö Nissha on valinnut suomalaisen TactoTekin kumppanikseen ohjauspaneelien toteuttamiseen. Yritys korvaa perinteisillä keinoilla valmistettuja osia kempeleläisyrityksen uudenlaisella rakenteellisella elektroniikalla.

TactoTek on kehittänyt kolmiulotteisen ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan (IMSE) valmistusmenetelmän, joka tekee valmistettavista osista radikaalisti aiempaa ohuempia ja silti aiempaa  kestävämpiä.

“Täysikokoisen piirilevyn ja valojohteiden korvaaminen yhtenäisellä IMSE-osalla tuo monia hyötyjä,” sanoo Nisshan uusista tuotteista vastaava suunnittelujohtaja Kaz Oki. Hänen mukaansa IMSE-osan käyttö suoraviivaistaa toimitusketjua, kiihdyttää suunnitteluinnovaatiota ja alentaa kokonaiskustannuksia yksinkertaistamalla kokoonpanoprosessia

Ensimmäisen japanilaisen Nisshan kanssa yhteistyössä suunnitellun ohjauspaneelin massatuotanto alkaa ensi vuonna. Uudenlainen ohjauspaneeli sisältää useita elektronisia toimintoja, kuten tulostetun virtapiirin, suorituskykyisiä kapasitiivisia kosketusantureita sekä LED-valaistusta, jotka on kaikki kapseloitu ohuen ruiskuvaletun muoviosan sisälle.’

“Nisshaan luottavat maailman suurimmat laitevalmistajat, ja se on ollut pitkään alan johtavia toimijoita’’, kertoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. ’’Olemme erittäin tyytyväisiä, että yhtiö on todentanut IMSE-osaamisemme valitessaan meidät kumppanikseen”.

Japanilaisyrityksen mukaan TactoTekin kyvykkyys mukauttaa perinteistä elektroniikkasuunnittelua IMSE-ratkaisuiksi sekä tuottaa nopeasti massatuotantoon soveltuvia prototyyppejä omassa tuotantolaitoksessaan erottaa heidät kaikista muista yrityksistä.

Tokion pörssiin listattu Nissha Printing on erikoistunut auto- ja kodinkoneteollisuuden muoviosien pintakäsittelyyn.

LISÄÄ: Uusiteknologia 2/2016 -lehden artikkeli TactoTekin IMSEI-tekniikasta vapaasti luettavissa, sivut 50-52 (LINKKI).

Kuvituskuva: TactoTek

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016