Hanko hakee datakeskuksia merikaapelilla

Hanko hamuaa datakeskuksia alueelleen tekemällä nopean liittymän Cinion-merikaapeliin. Hangon ja Raaseporin kaupungit ovat kaavoittaneet valmiiksi datakeskustyyppisille yrityksille sopivia alueita. Yksi niistä on entinen tuontiautojen varastoalue.

Saksasta Suomeen merikaapeliyhteyden rakentanut Cinia Group ja investointiryhmä C-Fiber Hanko ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen. Sen avulla voidaan rakentaa Suomen ja Saksan välisestä C-Lion1 -merikaapelista Hankoon rantautuvan liittymä.

Hankolainen investointiryhmä C-Fiber Hanko Oy sijoittaa yhteistyöhön kolme miljoonaa euroa, ja Cinia Group mahdollistaa investoinnillaan uuden tietoliikenneyhteyden rakentamisen.

C-Fiber Hanko Oy:ssä ovat mukana Hangon kaupunki, Raaseporin Kehitys. Tammisaaren Energia, Karjaan Puhelin, Hangon satama, Osuuspankki Raasepori, N3M Group, Tammisaaren Säästöpankki Oy ja XLT-Systems AB sekä yksityishenkilö Björn Siggberg.

”Tämä on kaukokatseinen sijoitus, josta emme odota pikavoittoja vaan koko seudulle runsaasti välillisiä hyötyjä”, arvioi yhtiön hallituksen puheenjohtaja Eero Hettula.

Cinian tavoitteena on tarjota nopeimmat ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet ja niihin perustuvia uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikkialla Suomessa toimiville yrityksille ja organisaatioille. ’’Meille uusi yhteys luo täydentävän reitin pääkaapeliin ja mahdollisuuden reitittää läntisen Pohjolan liikennettä suoremmin C-Lion1-kaapelijärjestelmään’’,  sanoo Cinia Groupin toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Alustavan suunnitelman mukaan Hankoon rantautuva merikaapelin liittymä otetaan käyttöön vuoden 2018 alkupuolella.

Kuva: Suomi-Saksa-datakaapelin asennustyö Itämereen valmistui alkuvuodesta 2016, kun kaapeli vedettiin rantaan Rostockissa.

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016