Lue raportti: Teollinen internet sopii Suomeen

Suomalaisyritykset hakevat vilkkaasti kasvua digitalisaation ja teollisen internetin mahdollisuuksista. Tämä ilmenee VTT:n koordinoimasta Tekes-hankkeesta, jossa selvitettiin yritysten näkemyksiä ja kokemuksia meneillään olevasta digimurroksesta.

Teollisen internetin Tintti (IT Houses to boost Industrial Internet) -hankkeessa tutkittiin, miten digitalisaatio muuttaa suomalaisten organisaatioiden toimintaympäristöä, liiketoimintaa tai toimintoja.

”Digimuutoksen hyödyt nähdään erityisesti uusien palvelu- ja tuotekonseptien synnyttämisessä eli uudenlaisen palveluliiketoiminnan mahdollistajana”, sanoo projektipäällikkö Jukka Kääriäinen VTT:ltä. Yritykset ovat tiedostaneet, että digimuutos ei tapahdu itsestään.

Tintti-hankkeen konsortio koostui neljästä yrityksestä, jotka kehittivät valmiuksiaan teolliseen internetiin perustuvalle liiketoiminnalle: Absent Oy, F-Secure Oyj, HiQ Finland Oy ja IoLiving Oy.

Esimerkiksi esineiden internet -tuotteita ja -palveluja kansainvälisille elintarvike-, rakennus- ja lääketeollisuuden toimijoille myyvää IoLiving Oy:ta hanke auttoi erityisesti palvelujen tuotteistamisessa.

”Digitalisaation ratkaisut ovat IoLivingille tärkeitä, ja tällä hetkellä yrityksen liikevaihdosta noin 50 % tulee IoT-palveluista”, kertoo IoLiving Oy:n toimitusjohtaja Matti Verkasalo.

Absent Oy toteuttaa teollisuuden järjestelmäratkaisuja, joiden avulla laite- ja konevalmistajat hyödyntävät digitalisaation ja teollisen internetin mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Yritys digitalisoi valmistajan toimittamat koneet ja laitteet.

’’Hanke mahdollisti Absentille uuden ohjelmistotuotteen pilotoinnin asiakkaille”, toteaa toimitusjohtaja Kimmo Jaakkonen.

Tutkimuslaitoksista hankkeessa mukana olivat VTT ja Oulun Yliopisto. Hanketta rahoitti Tekes.

LISÄÄ: Yhteisprojektin tulokset ’’The Industrial Internet in Finland: on route to success? ‘’ -kirjana (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016