Auto-ohjelmien osaaja myytiin Kiinaan

Oululainen Elektrobit (nykyisin Bittium) myi autojen ohjelmistobisnekset Saksaan pari vuotta sitten. Nyt autojen käyttöliittymäohjelmistoja Suomessa kehittävä Rightware myydään kiinalaiselle Thundersoft-yhtiölle. Kaupan arvo on 64 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus saattaa päätökseen alkuvuodesta 2017.

Suomalainen autoalan ohjelmistoyhtiö Rightware siirtyy kiinalaisen Thundersoft-yhtiön omistukseen. Rightware säilyy itsenäisenä yhtiönä nykyisellä johdolla. Yhtiö jatkaa keskittymistään autoalan ohjelmistoratkaisuihin sekä investointejaan Suomeen.

Yhtiön ohjelmistoja käytetään autojen käyttöliittymien, graafisten mittaristojen ja autojen viihdejärjestelmien suunnitteluun, toteutukseen ja pyörittämiseen. Yhtiön lippulaivatuotetta, Kanzi-ohjelmistoa, käyttää yli 20 globaalia autobrändiä.

Tuleva omistaja on vuonna 2008 perustettu ja Shenzhenin pörssiin listattu Thundersoft. Yritys tarjoaa käyttöliittymäteknologiaa ja -palveluita mobiili-, auto ja IoT-aloille.

”Thundersoftin sijoitus Rightwareen on erinomainen esimerkki, kuinka Suomi voi synnyttää ainutlaatuista osaamista, ratkaisuja ja teknologiaa globaaleille markkinoille – ja näin houkutella kansainvälisiä sijoituksia Suomeen”, Rightwaren toimitusjohtaja Jonas Geust sanoo.

Rightware on Thundersoftin ensimmäinen yritysosto Euroopassa. Tämän myötä yhtiö laajentuu Euroopan markkinoille ja vahvistaa entisestään autoalan alustateknologian ja palveluiden osaamistaan.

”Tarjoamme autojen käyttöliittymäratkaisuja asiakkaillemme globaalisti, ja autoteollisuuden ratkaisut ovat yksi Thundersoftin nopeimmin kasvavista osa-alueista. Autoista tulee entistä älykkäämpiä monipuolisten digitaalisten palveluiden ja täysin räätälöityjen käyttöliittymien myötä”, kertoo Larry Geng, Thundersoftin toimitusjohtaja.

Rightware luvataan säilyttää itsenäisenä yrityksenä jatkaen keskittymistä autoalan ohjelmistoihin nykyisillä brändeillä ja tuotteilla. Nykyinen johto jatkaa ja sijoittaa uudelleen yhtiöön. Rightware työllistää tällä hetkellä noin 50 henkilöä ja yhtiö suunnittelee rekrytoivansa 20 uutta osaajaa seuraavan vuoden aikana. Merkittävä osa rekrytoinneista suuntautuu Suomeen.

Rightwaren nykyisiä omistajia ovat Inventure Fund Ky, Nexit Ventures, Suomen Teollisuussijoitus, nykyinen johto ja yhtiön perustajat. Kaupan arvo on 64 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus saattaa päätökseen alkuvuodesta 2017. Rightware on kasvanut viime vuosina nopeasti. Yhtiön 2016 liikevaihdon odotetaan kasvavan 7 miljoonaan euroon, ja liiketoiminnan nousevan kannattavaksi vuoden loppuun mennessä.

Kuva: Suomalaisyritys Rightwaren  lippulaivatuotetta, Kanzi-ohjelmistoa, käyttää yli 20 globaalia autobrändiä muun muassa ajokokemuksen parantamiseen ja digitaalisten palveluiden tarjoamiseen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016