Microsoft myy Nokian entisen kännykkätehtaan – Salo ostaa

Salon kaupunginvaltuusto päätti eilen ostaa Microsoftilta yhteisyrityksen kanssa Nokian entiset tehdasrakennukset Salossa. Kaupunki tukee tilojen hankintaa 4,5 miljoonalla eurolla. Tiloihin on tulossa teollisen toiminnan lisäksi IoT-kehityskeskus.

Salon kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 19.12.2016 osallistua ja investoida 4,5 miljoonaa euroa osakeyhtiöön, jonka tarkoituksena on hankkia ja hallinnoida Microsoftin Salossa omistamaa toimitilakiinteistöjä.

Kiinteistöihin on suunnitteilla teollisen internetin osaamiskeskittymä Kaupan tavoitteena on kehittää kännyköiden valmistumisen loppumisesta riutuneen kaupungin elinvoimaisuutta. Samalla kaupunki haluaa tukea uuden teknologian yritysten liiketoiminnan kasvua ja lisätä työllistämisen mahdollisuuksia.

Investoinnin tärkein peruste on kaupungin mukaan tilojen tuoma mahdollisuus laajemman yritysten, tutkimuksen, koulutuksen ja uudenlaisen yritysyhteisön rakentamiseen. Kaupungin lisäksi yhteisyrityksessä on mukana myös muita salolaisia kiinteistö- ja teollisuustoimijoita.

Kaupungin omistusosuus perustettavasta yhtiöstä on 36 prosenttia, 4capes Oy:n 32 prosenttia ja muiden osakkaiden, Aurora Ventures Oy:n, Hans Strömbergin, Lounaismaan Osuuspankin ja Lounea Oy:n kunkin 8 prosenttia. Osakkaat sijoittavat yhtiöön yhteensä 12 500 000 euroa omistusosuuksiensa mukaisessa suhteessa.

Saloon IoT-kehityskeskus

Perustettava osakeyhtiön tavoitteena on saada kauppaneuvottelut Microsoftin kanssa päätökseen vuoden 2017 ensimmäisten kuukausien aikana.

Uuden osakeyhtiön toimitusjohtajan rekrytointi aloitetaan välittömästi, jotta kiinteistön kehittäminen ja tilojen vuokraaminen voidaan aloittaa heti kaupan varmistuttua.

’’Suunnittelemme myös järjestävämme yleisökierroksia heti, kun suinkin mahdollista, jotta kaupunkilaiset ja muut kiinnostuneet pääsevät tutustumaan paljon keskusteluita herättäneisiin tiloihin. Nyt on aika avata portit’’, toteaa Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

Myöhemmin keväällä ovat vuorossa uuden IoT-osaamiskeskittymän avajaiset, joiden yhteydessä juhlistetaan myös Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Osaamiskeskittymän toimintaa on suunniteltu alkuvuodesta lähtien.

Viime keväänä tehtiin toiminnan mallinnusta muun muassa arvioimalla sekä suomalaisten että kansainvälisten osaamiskeskittymien toimintaa. Samalla rakennettiin kumppaniverkostoa koulutus-, tutkimus- ja yritysnäkökulmista.

”Toivomme, että yritykset ja muut yhteistyökumppanit, joiden toiminnassa teollinen internet on nyt tai tulevaisuudessa keskeinen, ovat reippaasti yhteydessä meihin’’, mainostaa uusien tilojen mahdollisuuksia Salon kaupunginjohtaja Rantakokko.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!