Virtapihi mikro-ohjain säästää

Texas Instrumentsin uusi  MSP432 -mikro-ohjainsarja tarjoaa valmistajan mukaan luokkansa parhaat vähäisen tehonkulutuksen ULPBench-pisteet 167,4 (EEMBC Benchmark) suhteessa suorituskykyyn. Uutuussarjan piirit käyttävät virtaa valmiustilassa 850 nAja käytössä 95 mA yhden megahertsin taajuudella.

Texas Instrumentsin uusillaMSP432 mikro-ohjaimilla elektroniikkasuunnittelijat voivat kehittää erittäin vähäisen virrankäytön sulautettuja sovelluksia. Niitä voivat olla teollisuus- ja rakennusautomaatiossa, teollisuuden anturoinnissa ja turvalaitteissa sekä erilaisissa kuluttajasovelluksissa, jossa tarvitaan suorituskykyä, mutta tehonkulutus pitää olla mahdollisimman pientä.

Lähde: Mouser

Uudet MSP432 mikro-ohjaimet perustuvat 32-bittiseen ARM Cortex-M4F -ytimeen sekä liukulukuyksikköön ja muistisuojauksen hallintaan. Sarjan opiirit sisältävät kaksi 16-bittistä ajastinta, neljä 32-bittistä ajastinta ja 14-bittisen analogia-digitaalimuuntimen (1MSPS). Mukana on myös neljä tulo ja lähtöpinniä 20 millliampeerialla.

Uudet mikro-ohjaimet tukevat kapasitiivista kosketusnäyttöä sekä digitaalista häiriöpiikkisuodatusta osalla I/O-pinnejään. DSP-käskyt ja liukulukuyksikkö tehostavat piirin toimintaa ilman suurta tehonkulutusta esimerkiksi signaalimuokkauksessa ja anturirakenteissa.

Tarjolla on myös ohjainpiirien kehityskortti TI MSP-EXP432P401R LaunchPad (kuvassa oikealla), jonka mukana tulevalla emulaattorilla ja EnergyTrace+ -osuudella voi ohjelmoida ja debugata sekä mitata koko järjestelmän energiankulutuksineen.

LaunchPad-kehityskorttiin voidaan liittää myös 20- ja 40-pinnisen TI BoosterPack-kortti, joka voidaan liittää esimerkiksi  kapasitiivinen kosketusnäyttö.

LISÄÄ: Texas Instruments (LINKKI), tuotetieto (LINKKI), Mouserin tietoikkuna (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Kuva: TI

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016