Rohde & Schwarz auttoi NB-IoT-testeissä

China Mobile ja Rohde & Schwarz saivat lokakuussa loppuun ensimmäiset testit NB-IoT-toimisista tukiasemista. Myös Huawei on testannut NB-IoT-ratkaisuaan saksalaisyrityksen testereillä.

Tuleviin esineiden internetin yhteyksiin on tulevaisuudessa tarjolla useita erilaisia tekniikoita. Matkapuhelinpuolen 3GPP tarjoaa Narrow Band IoT:n (NB-IoT) ratkaisuksi. Kaikki laitevalmistajat testaavat jo NB-IoT-ratkaisuja Nokiasta Huaweihin.

Rohde & Schwarz tarjoaa tukiasemien testausratkaisuja luodakseen ja analysoidakseen NB-IoT-signaaleja. Kalustona oli SMW200A vektorisignaaligeneraattorit ja FSW –signaali- ja spektrianalysaattorit. NB-IoT-signaalianalyysi suoritettiin R&S VSE -ohjelmisto-lisäyksellä.

Ensimmäinen 3GPP-standardin NB-IoT perustuu 4G-tekniikkaan. Se täyttää yleiset vaatimukset kännykkäverkkoon tukeutuville IoT-verkoille kuten laaja kattavuus, parempi vastaanotto sisätiloissa, alhainen virrankulutus, pienet laitekustannukset ja tuki suurelle määrälle laitteita.

NB-IoT:n lisäksi on anturiverkoiksi tarjolla lähiyhteyksiin Bluetooth-, Wi-Fi-, ZigBee-, Thread-, EnOcean-ratkaisuja ja pitempiin yhteyksiin Sigfox- ja LoRa-verkkoja.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016