Robottiautot tulevat kilparadoille

Robottiautojen kilpasarja Roborace käynnistyy ensi vuonna. Sarjaa ajetaan jo koemielessä Formula E -radoilla DevBot-prototyyppikilpureilla. Mestaruussarjan lopullinen auto paljastetaan ensi vuoden puolella. Renkaat toimittaa ranskalainen Michelin.

Robottiautojen Roborace on uudenlainen kilpasarja erityisine haasteineen. Sarjan perimmäinen tavoite on kehittäjiensä mukaan, edistää robottiautojen ohjelmistojen ja laitteiston kehittämistä.

Renkaiden osuus on ainakin renkaiden valmistajan mukaan Roboracessa oleellinen, sillä niiden on pystyttävä välittämään itseohjautuvan auton komennot ja vauhti aivan uudella tavalla ajopinnan ja robottiauton laitteiston välillä.

Uusi kilpasarja on nimennyt Michelinin viralliseksi yhteistyökumppanikseen ja rengastoimittajakseen. Michelin on tosin tehnyt yhteistyötä Roboracen kanssa testikeskuksessaan Ranskassa jo pitempään.

Ranskalaisyritys on kolmas Roboracen julkistama pääyhteistyökumppani. Aikaisemmin Roborace on julkistanut yhteistyön Robocarin Drive PX2 -teknologiaan perustuvan tekoälyn toimittajan Nvidian sekä sähköisen älykuorma-auton valmistajan Chargen kanssa, joka toimittaa Robocarin voimaelektroniikan.

Robottiautojen kilpasarjan lisäksi ranskalainen Michelin on sähköautojen FIA Formula E -mestaruussarjan perustajajäsen ja rengastoimittaja yksinoikeudella.

Suomesta omaa sähköurheiluautoa on kehittänyt jo aiemmin Metropolia ammattikorkeakoulu (LINKKI), joka on nyt aktiivinen myös robottibussien kokeiluprojektissa.

TAUSTAA: Roborace videoesittelyssä

Roborace on kilpasarja kuljettajattomille autoille, mutta se tarjoaa myös alustan johtaville autoteollisuuden toimijoille uusimman teknologian kehittämiseen ja testaamiseen. Kilpasarjan kaikki vaiheet dokumentoidaan, jotta siitä olisi hyötyä seuraavien vaiheiden kehittämiseen.

Kilpasarjaa voi seurata YouTubessa, josta se löytyy nimellä Roborace Inside. Viimeisin dokumentti YouTubessa, “Inside Roborace Episode 4”, on kuvattu 16. joulukuuta 2016 rengastesteissä Michelinin radoilla sen kotikaupungissa Clermont-Ferrandissa, Ranskassa.

LISÄÄ: Roborace-sivusto (LINKKI) ja video (LINKKI, youtube)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016