CES2017: Lenovo esittelee älykotien automaatiota

Lenovo esittelee Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla kannettavien mikrojen ja kännyköiden lisäksi kotiautomaatiotekniikoita. Uusi tapahtumassa julkistettava Smart Assistant perustuu Amazonin Alexa-pilvipalveluun ja ääniohjaukseen. Consumer Electronics Show aukeaa torstaina.

Lenovo lupaa älykotijärjestelmän olevan aiempaa helpommin käytettävä: Siinä hyödynnetään Amazon-verkkoyhtiön Alexa -pilvipalvelujen kanssa toimivaa digitaalista apulaista.

“Lähestymistapamme innovaatioihin pyrkii varmistamaan, että kehitymme jatkuvasti ja ymmärrämme, miten teknologia täyttää jokaisen yksilön, yrityksen ja kodin arjen”, sanoo Lenovon johtaja Gianfranco Lanci.

Amazonin kanssa yhteistyössä toteutettu uutuuslaite tunnistaa käyttäjän äänikomennot nettihakuihin, musiikin soittamiseen, kalenterimuistutuksiin ja moneen muuhun tarpeeseen.

Lenovo Smart Assistant on kiinalaisyrityksen mukaan suunniteltu myös Lenovon älykotilaitteiden, mutta myös kolmansien valmistajien laitteiden hallintaan. Alustava veroton hinta on Yhdysvalloissa noin 130 dollaria.

Lenovo esittelee CES-messuilla myös viime vuonna julkistetun kännykän, joka hyödyntää Googlen Tango-konenäköteknologiaa. Lenovo Phab 2 on markkinoiden ensimmäinen Tango-teknologialla varustettu älypuhelin. Sen anturit tekevät sekunnissa 250 000 liikkeen ja tilan ulottuvuuksien mittausta.

Muita uutuuksia Lenovolla ovat digitaalinen kotien tallennusratkaisu, jossa on kuuden teratavun tallennuskapasiteetti, langaton verkkoyhteys ja laitteiden automaattisen synkronoinnin ominaisuudet. Lenovo esittelee Las Vegasissa myös uudet pelikannettavat, hybridilaitteet ja uuden pienikokoisen 1,1 kilon Thinkpad X1.bisneskannettavan.

LISÄÄ: Lenovon CES2017-uutuudet (LINKKI, video) ja virallinen tapahtumasivu (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016