Las Vegasin televisiouutuudet – ohutta ja tarkkaa

LG, Samsung ja Sony esittelevät Las Vegasin CES-tapahtumassa uusimmat televisiomallinsa. Litteimmän mallin toi LG, jonka uutuus on alle kolmemillimetriä paksu. Uutuus kiinnitetään seinään magneettisen avulla. Kaikkien kolmen julkistustilaisuudet ovat katsottavissa nettivideoina.

Samsungin Qled-televisio.

Suuri koko on televisioiden selkeä kehitystrendi, mutta korealainen LG on hakenut jo parisen vuotta myös entistä ohuempaa näyttöratkaisua.

Uusin LG W7-OLED-televisio on vain 2,57 millimetriä ja kokoa näytöllä on 66 ja 77 tuumaa. Uudet OLED-televisiot on valmistajan mukaan optimoitu pelaamista varten ja niiden vasteaika on 21 millisekuntia.

LG:n uutuus kiinnitetään seinään magneeteilla ja muu tuotteen elektroniikka on asennettu erilliseen alustalaitteeseen, joka on yhdistetty ohuella kaapelilla kuvapaneeliin. Painoa 65-tuumaisella mallilla on 1,9 kiloa.

LG:n uutuusmalleissa on käytössä Dolby Vision -kuvateknologia ja Dolby Atmos -äänentoisto, molempia HDR-formaatteja tukeva Active HDR -ominaisuus sekä valmius tukea Advanced HDR by Technicolor -teknologiaa. Uudet

Samsungin CES-uutuuksia ovat kvanttipiste-tekniikalla toteutetut ledimallit Q9-, Q8- ja Q7-sarjoihin. Samsungin televisiot voidaan sijoittaa myös seinälle. Niissä on ohut, läpinäkyvä optinen kaapeli yhdistää television keskittimeen.

Sony julkisti tapahtumassa 4K HDR -televisiot, äänentoistolaitteet, kamerat, projektorit ja pelikonsolit. Sonyn toimitusjohtaja Kazuo Hirai nosti lehdistötilaisuudessa esille HDR-yhteensopivan Oled-televisiomalliston ja sen taustalla olevan tekniikan.

Kuva: LG / CES2017

LISÄÄ: CES2017-julkistustilaisuudet nettivideoina: LG:n (LINKKI), Samsung (LINKKI) ja Sony (LINKKI, Sony-Cnet). Tässä myös muita Las Vegasin CES2017-tapahtuman netissä olevia Youtube-videoita  (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016