Suunto toi sykemittauksen ranteeseen

Suunto tuo urheilukellostaan myös ranteesta sykemittausta hyödyntävän version. Suunto käyttää uudessa kellossa yhdysvaltalaisen Valencellin patentoimaa PerformTek-mittausteknologiaa. Toinen kotimainen urheilukellovalmistaja Polar Electro julkisti oman rannesykemallinsa jo runsas vuosi sitten ja suunnittelutalo Bittium viime lokakuussa.

Suunnon uudesta Spartan Sport Wrist HR -kellosta tulee kolme eri väriä eli kuvan vaaleanpunaisen sakuran lisäksi sininen ja musta.

Suunto julkaisee tänään ensimmäisen GPS-kellonsa rannesykemittauksella. Suunto Spartan Sport Wrist HR täydentää viime kesänä lanseerattua Suunto Spartan -mallistoa yhdistäen.

Spartan Sport Wrist HR tarjoaa Suunnon mukaan samat multisport-toiminnot kuin alkuperäinen Spartan Sport -kello. Uusi rannesykemalli tulee saataville kevään 2017 aikana. Spartan Sport Wrist HR -kelloa voi tarvittaessa käyttää myös perinteisen sykevyön kanssa.

“Olemme innoissamme Valencellin kanssa tekemästämme yhteistyöstä ja Spartan GPS -kellomalliston uusimmasta tulokkaasta, joka mahdollistaa tarkan sykemittauksen ranteesta”, kommentoi Sami Arhomaa Suunnosta.

Uuden kellon täydet tuotetiedot julkaistaan myöhemmin. Spartan Sport Wrist HR hyötyy muiden Suunnon Spartan-malliston kellojen tavoin yrityksen Movescountin ja Movescount -mobiilisovellusten yhteisövetoisista treenityökaluista.

Suunto sai alkunsa vuonna 1936, kun suomalainen suunnistaja ja insinööri Tuomas Vohlonen keksi nestetäytteisen kompassin massatuotantomenetelmän. Suunnon pääpaikka ja tuotantolaitos ovat Vantaalla. Yhtiö on Amer Sports Corporationin tytäryhtiö. Uusi malli valmistetaan yrityksen Vantaan tehtaalla.

LISÄÄ: Suunto (LINKKI, tiedote) ja Bittium (LINKKI, uutinen 12.10.2016) ja Polar Electro (LINKKI, uutinen 16.11.2016 ) ja artikkeli älykellojen ohjelmoinnista ja suomalaisesta urheiluteknologiasta Uusiteknologia 2/2016 -lehdessä (LINKKI, näkoislehti pdf).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!