CES2017: Saksalaisvalmistajan uusimmat innovaatiot – Ultrahaptics apuna

Bosch esittelee Las Vegasissa tänään alkavilla kulutuselektroniikan CES-messuilla, miten verkottuminen muuntaa autot ja muut esineet ihmisen apulaisiksi. Saksalaisyritys esittelee robottiautojen tekniikoiden lisäksi älykoteihin, älykaupunkeihin, liikkumiseen ja teollisuus 4.0:an liittyviä ratkaisuja.  Esillä oleva konseptiauto on toteutettu brittiläisen Ultrahapticsin eleohjauksella.

Bosch haluaa laajentaa älyteknologiaa kaikille alueille nykyisten autojen, sähkötyökalujen ja kodinkoneiden alueelta. Hyvä esimerkki on kotiautomaation skenaariomanageri, joka tuo verkottuneesta kodista vieläkin intuitiivisemman. Kun asukas poistuu kotoa, hänen ei tarvitse enää tarkistaa, ovatko sähkölaitteet, valot tai lämmitys kytketty pois päältä. Haluttu skenaario voidaan aktivoida yhdellä sormen napautuksella Boschin älykotisovelluksen kautta.

Boschilla on Las Vegasissa esillä tulevaisuuden auto- ja turvajärjestelmien lisäksi 360 asteen verkkokameroita ja kuvan älykäs Mykie keittiöavustaja.

Henkilökohtainen assistentti Mykie (kuvassa) on älykäs avustaja keittiöön. Ääniohjauksella toimiva Mykie kuuntelee käyttäjiään, vastaa heidän kysymyksiinsä ja auttaa monissa päivittäisissä askareissa.

Mykie osaa kertoa muun muassa sen, mitä ruokia jääkaapissa on, kuinka kauan kakku pitäisi pitää uunissa, ja paistaako aurinko iltapäivällä. Mykien avulla käyttäjä voi ohjata myös kaikkia Home Connect -kodinkoneita.

Verkotettujen sähkötyökalujen käyttäjät voivat personoida laitteiden toiminnot vastaamaan yksilöllisiä tarpeitaan. Sovellus antaa myös tietoa laitteen tilasta ja vinkkejä toimintahäiriöiden korjaamiseen. Lisäksi se näyttää kuinka kauan laite on ollut käytössä. Joissakin tapauksissa sovellusta voidaan käyttää myös kauko-ohjaimena ajan säästämiseksi.

Boschin älykaupunkeihin liittyvä ulottuu aina liikkuvuudesta talotekniikkaan. Liikkuvuuden saralla esillä on ympäristön monitorointijärjestelmiä ja verkottuneita pysäköintiteknologioita. Las Vegasissa Bosch esittelee autoja koskevan visionsa uuden konseptiauton muodossa.

Siinä automatisoidun ajon ansioista kuljettajat ja matkustajat voivat hyödyntää paikasta toiseen siirtymiseen kuluvan ajan tehokkaasti vaikkapa sähköposteja kirjoittamalla tai videoita katsomalla.

Koeautossa on myös kasvojentunnistus ja älykäs personointi, joilla voidaan säätää ohjauspyörän, peilit, sisälämpötilan ja radioasemat kuljettajan henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Pienistä antureista laajoihin Iot-järjestelmiin

Teollisuuden internet on mukana teollisuus 4.0 nimellä  Boschin messuosastolla. Yrityksen IoT Gateway -ratkaisun avulla verkottuneen teollisuuden edut myös vanhempien laitteiden käyttöön. IoT Gateway yhdistää anturitekniikkaa, ohjelmistoja ja IoT-pohjaisia teollisuuden valvontajärjestelmiä. Tämä tekee koneen tarkkailun mahdolliseksi myös etänä.

Perustana IoT-ratkaisuille on anturit, joiden soveltamista varten Boschin on kehittänyt oman XDK-anturialustan joka sisältää muun muassa kiihtyvyys- ja kiertonopeustunnistinantureita, magnetometrin sekä äänen volyymia, kosteutta, ilmanpainetta, lämpötilaa ja digitaalista valoa mittaavat anturit.

KUVA: Konseptiauto on varustettu ensimmäisellä tuntopalautteella varustetulla eleohjauksen järjestelmällä. Brittiläisen Ultrahaptics -piiriyrityksen kanssa kehitetty tekniikka hyödyntää ultraääniantureita, jotka tunnistavat eleet ja antavat niistä palautetta.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

osta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016