Nokia palasi Android-puhelimena – ei vielä Suomeen

Nokian nimeä hyödyntävä HMD Global ottaa mallia turkkilaisen Vestelin markkinoimasta Finlux-televisiomerkistä. Nimi on tuttu, mutta laitteen muotokieli ja tekniikka rakentuu ulkomailla. Ensimmäinen malli on suunniteltu Kiinan markkinoille eikä sitä tulla myymään Suomessa.

Espoossa pääkonttoriaan pitävä HMD Global Oy julkisti Las Vegasin kulutuselektroniikkamessuilla ensimmäisen Nokia 6 -älypuhelimensa.  Laite on myynnissä kiinalaisen nettikauppa JD.com:n kautta. Postimyyntinä tuotavien laitteiden käyttöä Suomessa heikentää ennakkotietojen mukaan myös rajoitettu 4G-taajuustuki.

Uutuuden kiintoisin elementti on alumiinirunko, jonka valmistus ja anodisointi useita tunteja, mutta tarjoaa tukevan alustan elektroniikalle. Muuten puhelimen tekniikka on tuttua Android-tyyliä, jolla tuote ei Nokia-nimeä lukuunottamatta erotu  Kiinan kilpailuilla kännykkämarkkinoilla.

Finlux-televisiot valmistetaan Turkissa. Kuvassa 4K-tarkkuuden lippulaivamalli.
Nokia 6:ssa on 5,5 tuuman full HD – näyttö kestolasilla. Ytimenä on Qualcomm Snapdragon 430 -suoritinpiiri X6LTE-modeemilla. Android-versio on Nougat.

HMD Global on luvannut lisää malleja jo alkuvuodesta, joten tulevassa helmikuun Mobile World-tapahtumassa voidaan odottaa lisää kännykkämalleja. Nokia 6 on HMD:n ensimmäinen HMD:n mukaan askel tarjonnassa.

Muuten Nokia-merkillä on Suomessa myynnissä vain Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobilen markkinoimia peruspuhelimia. Uudet  Nokia-puhelimet valmistetaan kiinalaisen Foxconnin tehtailla. Verkkoyhtiö Nokia saa tuotemerkin käytöstä. lisenssituloja.

LISÄÄ: HMD Global (LINKKI), Nokia 6 (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n Nokia-kännykkäuutisointia (LINKKI) ja verkon uusimpia Youtube-videoita Nokia 6 -julkistuksesta (LINKKI).

 

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016