Uusin palvelintekniikka kirittää tekoälyä

Porilainen it-talo Elinar  hakee tekoälystä kasvua IBM:n uusimman palvelintekniikan avulla. Ennen vastaaviin suorituksiin tarvittiin kalliita supertietokoneita, jotka nekin vaativat isoihin laskutoimituksiin kuukausien tai jopa vuosien ajan.

Tekoälyn ja neuroverkkojen avulla esimerkiksi pankeissa ja vakuutusyhtiöissä pystytään tekemään ennusteita ja luokittelemaan, tunnistamaan ja etsimään tietoa valtavasta määrästä dataa, joka on tallennettu jopa miljardeihin tiedostoihin.

’’Kun IBM julkisti uuden NVlink-arkkitehtuuriin pohjautuvan POWER8-palvelimen pääsimme heti suunnittelemaan ja toteuttamaan Elinarin tarvitseman kokonaisuuden”, kertoo myyntipäällikkö Peter From Arrow ECS Finlandista

Uusi teknologia mahdollistaa tekoälyn laajemman saatavuuden Koneet ovat nopeita oppiminaan, ja niiden kyvyt ylittävät ihmisen kognitiiviset kyvyt moninkertaisesti. Koneet tekevät vähemmän virheitä kuin ihmiset: prosessi on nopea ja varma ja lopputulos laadukas.

”Olemme käännekohdassa. Ensimmäistä kertaa historiassamme olemme tilanteessa, jossa koneet pystyvät ohjelmoimaan itsensä. AI-arkkitehdin rooliksi jää toimia eräänlaisena valmentajana: hän tekee ehdotuksia ja ohjaa neuroverkkojen organisoitumista”, sanoo teknologiajohtaja Ari Juntunen Elinarista.

Elinar tulee rekrytoimaan kymmeniä matemaatikkoja ja tietojenkäsittelytieteen asiantuntijoita lähivuosina. Tällä hetkellä työntekijöitä on 40. Elinarilla on toimintaa Porissa, Helsingissä, Uudessakaupungissa ja Jyväskylässä sekä Oslossa Norjassa ja Solnassa Ruotsissa ja pian myös Tanskassa.

Kuva: IBM

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016