Hyviä uutisia teollisuudesta – nousua myös tilauksissa

Teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan marraskuussa 3,7 prosenttia vuoden takaisesta. Myös tilaukset olivat kasvussa, joka lupailee kasvua  tulevina kuukausina.

Teollisuustuotannon työpäiväkorjattu muutos toimialoittain 11/2015-11/2016. Lähde: TIlastokeskus.

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2016 marraskuussa 3,7 prosenttia suurempi kuin vuoden 2015 marraskuussa.

Tammi-marraskuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto kasvoi 2,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kausitasoitettu tuotanto oli marras- ja lokakuussa edellisten kuukausien tasolla. Syyskuussa tuotanto kasvoi 2,7 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

Tuotanto kasvoi kaikilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto kasvoi kaivostoiminnassa, 25,3 prosenttia. Kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi marraskuussa, 14,6 prosenttia. Sähkö-ja elektroniikkateollisuuden tuotanto kasvoi 13,5 prosenttia.

Marraskuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 83,2 prosenttia, joka oli 1,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metsäteollisuuden kapasiteetista oli marraskuussa käytössä 90,3 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2015 marraskuussa. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli marraskuussa 84,4 prosenttia, joka oli 1,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Tilaukset kasvoivat

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat marraskuussa 19,2 prosenttia vuodentakaises.. Edellisen kerran tilausten arvo on ollut yhtä korkealla elokuussa 2015. Runsas kasvu tuli metalliteollisuuden ja kemian toimialoilta. Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat edellisestä vuodesta 25,8 prosenttia ja kemianteollisuudessa 21,2 prosenttia.

Paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat vuodentakaisesta 0,9 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa 2,2 prosenttia.

Kuva: Valmet Automotive

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016