Tietopaketti: Tekesin innovaatiosetelille uudet kriteerit

Tekesin Innovaatiosetelin ehtoihin tuli vuoden alusta muutoksia. Niiden kautta halutaan  suunnata innovaatioseteli tuotteille ja palveluille, joissa on kansainvälistä potentiaalia. Innovaatiosetelin avulla kehitettävä innovaatio voi olla yhtä lailla fyysinen, digitaalinen tai käytännöllinen.

Tekesin rahoitustuotteisiin liitettiin keväällä kokeiluluonteisesti innovaatioseteli, jonka arvo on 6200 euroa.  Seteli on tarkoitettu tukemaan pienten ja keskisuurten yritysten innovaatiotoimintaa. Joulukuun puoleenväliin mennessä hakemuksia on tullut 1796 kappaletta, joista on hyväksytty rahoitettavaksi 959 hakemusta. Rahoituksen ehdot täyttävistä innovaatiohankkeista rahoituksen on saanut siis selkeästi yli puolet.

Uudet Innovaatiosetelin myöntämisen kriteerit astuivat voimaan 16.1.2017. Jatkossa Innovaatioseteliä hakevalla yrityksellä on oltava Asiakastiedon Alfa-ratingilla vähintään A+-taso. Innovaatioseteliä hakevalla yrityksellä on myös oltava kansainvälisyyteen liittyvä suunnitelma. Innovaatiosetelillä hankittavan ulkopuolisen osaamisen on oltava yrityksen omaan osaamiseen nähden uutta.

Uusista vientimarkkinoista voidaan hakea tietoa Innovaatiosetelin sijaan myös Tekesin uudella Team Finland Explorer -rahoituksella. Sen määrä on 5000-10000 euroa, ja sillä voidaan kattaa hankituista asiantuntijapalveluista puolet. Muita Tekesin tukia digitalisoitumiseen ovat Digiboosti, jonka suuruus on enintään 50000 euroa. Enää tukea ei ole sidottu uuden henkilön palkkaamiseen vaan sitä voidaan käyttää myös ostopalveluihin.  Tekesin rahoituksen osuus on 50 prosenttia projektin kustannuksista.

LISÄÄ: Tekesin innovaatiotuet uudistumiseen 1.1.2017 alkaen (LINKKI, Slideshare-esityskalvot)  ja Innovaatioseteli (LINKKI) -sivusto).

Oulu järjestää infon uusista vaatimuksista

Oulussa järjestetään perjantaina 3.2.2017 Innovation in Business -tilaisuus, jonka yhteydessä kerrotaan myös innovaatiosetelin ja muiden tukien hyödyntämisestä. Mukana on kaksi alan palveluyritystä: digitaalisia palveluja tuottava MeKiwi ja Asianajotoimisto PPV Lex. Tilaisuuden järjestämistä tukee Business Oulu.

LISÄÄ: Innovation in Business 3.2.2017 (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!