Suomeen ennätysmäärä tuulivoimaloita

Suomeen investoitiin viime vuonna tuulivoimaan lähes miljardi euroa. Investointien kautta rakennettiin ennätysmäärä uusia tuulivoimaloita.  Tuulisähköntuotanto kasvoi lähes kolmanneksen, kertoo Tuulivoimayhdistys selvityksessään.

Tuulivoimarakentaminen on nyt vilkkaimmillaan. Viime vuoden aikana Suomeen rakennettiin 182 uutta voimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 570 megawattiin. Koko tuulivoimakapasiteetti kasvoi 1533 megawattiin ja voimaloita on kaikkiaan 552 kappaletta.

Sähköä tuulivoimalla tuotettiin viime vuoden aikana 3,1 TWh, mutta silti koko Suomen sähkönkulutuksesta tuulivoimalla katettiin viime vuoden aikana vain 3,6 prosenttia. Suurin osa tuotannosta on edelleen ydin- ja vesivoimaloiden tuottamaa.

Vuodesta 2017 ennustetaan erityisen vilkasta tuulivoimarakentamisen vuotta, ja uutta kapasiteettia odotetaan rakentuvan noin 600 – 700 megawattia.

”Vaikka vuosi 2016 ei ollut tuulisuudeltaan parhaimpia, on ollut hienoa nähdä, että suomalaisella tuulivoimalla on katettu ajoittain jopa 10 – 18 prosenttia sähkönkulutuksesta’’, toteaa Suomen Tuulivoimayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jari Suominen.

Vuonna 2011 voimaantullut uusiutuvan energian syöttötariffi sulkeutuu tuulivoiman osalta ja syöttötariffiin pääsevien tuulivoimahankkeiden pitää olla hyvin pitkälle rakennettuina kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Tuulivoimayhdistyksen mukaan tuulivoima on aivan viimeistään nyt kasvanut marginaalista merkitykselliseksi osaksi suomalaista energiantuotantopalettia”, kommentoi Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen.

Kuva: Hyötytuuli Oy.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016