Suomi hakee kasvua 5G- ja IoT-tekniikoista

Suomi hakee uutta tapaa kiihdyttää innovaatioiden syntymistä 5G-verkkojen ja esineiden internetin avulla. Reboot Finland D.Day:ssä ovat mukana Tekes, CGI, Nokia, Finpro, VTT ja Teknologiateollisuus.

Tulevaisuuden supernopeiden 5G-verkkojen, tekoälyn, edistyksellisen analytiikan sekä täydennetyn ja virtuaalitodellisuuden kehitys on erityisen nopeaa. Uuden yhteistyökuvion tavoitteena on parantaa pk-yritysten asemaa teknologioiden soveltajana.

Uuden toimintatavan avulla voidaan lyhentää tuotekehityssyklejä ja nopeuttaa uusille markkinoille pääsyä. Pk-yritykset saavat uudessa ohjelmassa käyttöön kilpailijamaita aiemmin vielä kehitysvaiheessa olevaa teknologiaa ja toimialojen parhaita asiantuntijoita.

”Näiden teknologioiden yhteisvaikutus muuttaa radikaalisti tuotteiden ja palvelujen ominaisuuksia ja käytettävyyttä”, sanoo Tekesin digitaalisuudesta vastaava johtaja Pekka Sivonen.

 ’’Toimimalla avoimesti ja tehokkaasti yhdessä ilman turhia raja-aitoja, meillä on mahdollisuus pitää Suomi teknologiakehityksen kärjessä ja vahvistaa asemaamme globaalissa kilpailussa”, toteaa myös Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

Uudet teknologiat ovat mahdollistajia, joita kannattaa hyödyntää laajalti eri toimialoilla.

”Teollinen internet ja 5G sekä laajemmin alustatalous näiden mahdollistamana ovat teknologia-alojen kasvun ja uudistumisen keskeisiä tekijöitä”, sanoo Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Tulevissa eri toimialoille räätälöidyissä tapahtumissa yhteistyökumppanit esittelevät osaamistaan ja tulevaisuuden visionsa. Tekes lupaa rahoittaa yritysten tai konsortioiden tuotekehityshankkeita. Nokia ja CGI voivat tarjota osaamisensa lisäksi jakelukanavan kansainvälisille markkinoille. Myös VTT on aktiivisesti mukana tarjoamassa tutkimuspalveluitaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016