Uusi Qt sopii autoihin ja puettavaan elektroniikkaan

Qt-ohjelmistoympäristö 5.8 parantaa kohdelaitteiden suorituskykyä ja pienentä tarvittavaa koodimäärää. Uuden version avulla voidaan luoda koodia autoista esineiden internettiin. Uuden version avulla voidaan tehdä käyttöliittymiä ja tilakoneita mihin tahansa Qt-sovellukseen.

Qt 5.8 tuo valtavan määrän uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi siihen kuulu Qt Lite sisältää kehittäjälle kattavan työkalupakin, joka laajentaa Qt:n kehityskirjastoja ja parantaa sekä nopeutta että suorituskykyä.

Sovelluksesi muistinkäyttö voi uuden Qt Lite-osuuden myötä vähentyä yrityksen mukaan jopa 60 prosenttia ja käynnistysajan parantamiseen on kokonaan uusi järjestelmä. Qt Lite mahdollistaa myös järjestelmän asentamisen erilaisiin laitteisiin, mukaan lukien puettava elektroniikka (kuvassa) ja muut pienitehoiset esineiden internetin laitteet.

Nykyaikaisissa sulautettujen järjestelmien kehityksessä käyttöliittymän merkitys on kasvanut keskeiseksi kilpailueduksi. Qt 5.8 mahdollistaa useiden prosessien käyttämisen käyttöliittymän kehityksessä. Näin voidaan jakaa käyttöliittymä erillisiin kokonaisuuksiin turvallisuuden, käytettävyyden ja kehitystyön kannalta.

Qt tukee Wayland-näyttöjärjestelmää, jonka avulla käyttöliittymä saadaan esitettyä sulavasti ja tehokkaasti. Wayland nopeuttaa Qt:n kanssa sulautettujen järjestelmien kehittämistä ja takaavat valmistajan mukaan paremman käyttökokemuksen niin kehittäjille kuin loppukäyttäjillekin.

Uusi Qt 5.8:n mukana tulee Qt Wayland Compositor API, rajapinta jonka avulla kehittäjä voi muokata itselleen sopivan Wayland näyttöjärjestelmän. Qt antaa myös työkalut muokata sopiva käyttökokemus QML-kielen avulla, samalla mahdollistaen tehokkaan C++ -kehityksen .

Tausta Norjassa ja Suomessa

Qt-ohjelmointiympäristö on käytössä yli 70 toimialalla, ja miljoonissa laitteissa ja sovelluksissa esimerkiksi kulutuselektroniikan, autoteollisuuden, lentokoneteollisuuden ja teollisuusautomaation aloilla. Qt toimii Suomessa, Norjassa, Saksassa, USA:ssa, Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli noin 27 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 200 henkilöä. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. Qt on alkuaan norjalainen ja oli aiemmin osa Nokiaa ja viimeksi Digia-ohjelmistotaloa.

LISÄÄ: QT Groupin nettisivu (LINKK) ja Qt 5.8 -tuotesivu (LINKKI).

Kuvat: QT Group Oy

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!