Ericsson testasi IoT-tekniikoita polkupyörillä

Ericsson, China Mobile Shanghai ja pyöränjakopalveluihin erikoistunut Mobike testasivat live-verkossa NB-IoT- ja CAT-M1-tekniikoita Kiinassa. Testeissä voitiin paikantaa Mobiken internetiin yhdistetyt polkupyörät entistä tarkemmin, myös maanalaisista sijainneista.  Uudet tekniikat vaativat myös perinteisiin ratkaisuihin verrattuna vähemmän verkko- tai tehoresursseja.

Ericssonin mukaan uusien IoT-mobiiliteknologioiden kattavuus on entistä laajempi ja vasteaika lyhyempi. Se käyttää vähemmän kaistaa ja vaati vähemmän sähkö- ja verkkoresursseja kuin aiempi mobiiliteknologia. Tekniikka sisältää energiansäästö- ja sisätilojen kattavuusominaisuuksia, joiden ansiosta peittoalue kasvaa parhaimmillaan jopa seitsemänkertaiseksi. Myös akunkesto pitenee yli kymmeneen vuoteen.

Testaus on Ericssonin mukaan tärkeä askel kohti IoT-mobiiliteknologian laajamittaista kaupallista käyttöönottoa Kiinassa.

“Uusimmat IoT-mobiiliteknologiat kuten CAT-M1 ja NB-IoT parantavat asiakaskokemusta merkittävästi. Samalla ne ratkaisevat Mobiken kohtaamia haasteita, kuten mobiiliverkon kattavuuteen liittyviä ongelmia hankalissa paikoissa. Odotamme kiinalaisten operaattorien ottavan IoT-mobiiliteknologian maanlaajuisesti käyttöön niin varhain kuin mahdollista”, sanoo Mobiken varatoimitusjohtaja Zhongjie Yang. Yrityksellä on toimintaa myös Singaporessa.

Kuva: Mobike

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016