Kiinalaisomistaja tuli Valmet Automotiveen

Uudenkaupungin Valmet Automotive ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology Limited (CAT) ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta sähköautoratkaisuihin liittyen. Samalla CATL on hankkinut 22 prosenttia autotehtaan osakkeista suunnatussa annissa.

Valmet Automotiven ja kiinalaisen CATL:n osaamis- ja liiketoiminta-alueet täydentävät toisiaan. Kiinteällä yhteistyöllä Valmet Automotiven kanssa CATL aikoo vahvistaa asemiaan laajentua Euroopan sähköautomarkkinoille.

’’Valmet Automotivella on läheiset suhteet kaikkiin johtaviin Euroopan automerkkeihin, erinomainen maine sekä maailman huippua edustavat suunnittelu- ja valmistuspalvelut. Näistä syistä Valmet Automotive on meille täydellinen kumppani’’, toteaa CATL:n toimitusjohtaja Jia Zhou.

Yritykset tulevat kehittämään yhdessä sähköiseen voimansiirtoon ja akkupaketteihin liittyviä ratkaisuja Euroopassa johtaville autonvalmistajille sekä heidän alihankkijoilleen.

’’Yhteisen potentiaalimme toteuttamiseksi Valmet Automotive ja CATL ovat rakentaneet sähköautomarkkinoihin liittyvää yhteistyö- ja kehityssuunnitelmaa, jonka toteutus lähtee välittömästi liikkeelle’’, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Kiinalainen CATL on maailman kolmen johtavan autoteollisuuden akkuvalmistajan joukossa ja selkeä markkinajohtaja Kiinassa. Yritys valmistaa litium-ioni –teknologiaan perustuvia sähköisen liikenteen akkuratkaisuja. Kiinalaisyrityksen asiakaskuntaan kuuluu johtavia eurooppalaisia autonvalmistajia. CATL työllisti viime vuoden lopula yli 10 000 henkilöä.

Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) on yksityisesti omistettu teknologia-alan yritys, jonka päätoimipaikka on Ningdessä, Kiinassa. Valmet Automotiven suurimmat omistajat ovat sijoitusyhtiö  Pontos (39 %) ja Suomen Teollisuussijoitus  (39 %) sekä nyt suunnatussa annissa uutena kiinalainen CATL (22 %).

LISÄÄ: CATL (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016