Kaapelisarjayhtiö luopuu elektroniikasta

Kaapelisarjoja valmistava PKC Group myy elektroniikkaliiketoiminnan sopimusvalmistaja Enicsille.Sveitsiläisyrityksellä  on elektroniikan sopimusvalmistusta Suomen lisäksi Virossa, Sveitsissä, Ruotsissa, Slovakiassa ja Kiinassa.

Oululainen PKC Group myy PKC Electronics Oy:n koko osakekannan sveitsiläistaustaiselle Enics’ille- Kaupan arvo on noin liiketoiminnan netto-omaisuuserien suuruinen kaupan toteutumishetkellä arvioituna noin 10 miljoonaa euroa.

Hannu Keinänen, Enics

’’PKC:n elektroniikkaliiketoiminnan hankinta on linjassa Enics’in strategisen suunnitelman kanssa fokusoitua kasvuun teollisuuselektroniikassa ja siihen liittyvissä palveluissa’’, sanoo Enics AG:n toimitusjohtaja Hannu Keinänen.

Kaupan arvioidaan toteutuvan käteistä vastaan vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. PKC:n elektroniikkaliiketoiminta on luokiteltu myytäväksi ja raportoitu ei-jatkuvina toimintoina jo viime vuonna.

Yritys luopui Amerikan elektroniikkatoiminnosta viime marraskuussa. Uusimman yrityskaupan toteutuminen on ehdollinen tavanomaisille ehdoille mukaan lukien kilpailuviranomaisten hyväksynnät.(*

Enics perustettiin vuonna 2004 kun suomalaisen sopimusvalmistaja Elcoteqin teollisuusyksikön johto osti yrityksen. Enicsiin liitettiin myöhemmmin ABB:n ja Swecon elektroniikan tuotanto- ja suunnittelutoimintoja.

Suomalaisen sijoitusyhtiö Ahlström Capitalin pääosin omistama Enics tarjoaa elektroniikan valmistuspalveluja prototypoinnista ja valmistuksesta hankintoihin, toimitusketjun hallintaan, korjaukseen ja kunnossapitoon. Enicsillä on kahdeksan tuotantolaitosta Euroopassa ja Aasiassa. Suomen ja pääkonttorimaa Sveitsin lisäksi tuotannollista toimintaa on Ruotsissa, Eestissä, Slovakiassa ja Kiinassa. Väkeä on 3100 ja liikevaihto oli 505,3 miljoonaa euroa vuonna 2015.

LISÄÄ: PKC Group myy Amerikan bisneksiään, 24.11.2016  uutiset (LINKKI)

*)  PKC:n elektroniikkaliiketoimintojen omistus siirtyi 28.2.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016