LTE-turvakännykät suomalaissotilaille – uusi versio tulossa

Puolustusvoimat ottaa käyttöön Bittiumin turvakännykät ja niihin liittyvät taustajärjestelmät. Turvakännykästä on tulossa uusi Confidential-tason Tough-puhelinmalli taustajärjestelmineen. Yritys esittelee järjestelmää helmikuun alussa Kööpenhaminan Critical Communications Europe  ja Abu Dhabin Idex-messuilla.

Oululainen Bittium on tehnyt sopimuksen Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelimien ja niihin liittyvän Bittium Secure Suite -taustajärjestelmän toimittamisesta Suomen Puolustusvoimien käyttöön.

Tehty sopimus on vahvistaa Suomen Puolustusvoimien langattoman viestinnän tietoturvallisuutta. Bittium Tough Mobile -puhelimet ja niihin liittyvä taustajärjestelmä tulevat käyttöön useissa eri tehtävissä Suomen Puolustusvoimissa.

Sotilaille tuleville puhelimelle ja sen taustajärjestelmälle asetetaan erityisiä tietoturvavaatimuksia koskien turvaluokitellun aineiston käsittelyä, tiedostojen turvallista langatonta siirtämistä sekä muuta viestintää.

Bittium uusi LTE älypuhelin taustajärjestelmineen sisältää Katakri 2015 -vaatimusten mukaisesti kovennettuja toiminnallisuuksia, kuten kovennettu käyttöjärjestelmä, kovennettu käyttäjän tunnistus sekä tiedonsiirto. Katakri 2015 on Suomen viranomaisten käyttämä tietoturvaan ja turvallisuuteen liittyvä auditointityökalu.

Luottamuksellinen-suojaustasolle kehitetyn Bittium Tough Mobilen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot -toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla alustalla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: julkinen ja luottamuksellinen. Android -käyttöjärjestelmään pohjautuvassa laitteessa voidaan käyttää kahta eri SIM-korttia.

Bittiumin laitteen kaksoisjärjestelmä mahdollistaa sekä korkeaa tietoturvaa edellyttävän ammattikäytön, että yksityisten, esimerkiksi sosiaalisen median sovellusten käytön samassa laitteessa. Käyttäjä pystyy itse siirtymään toimintatilojen välillä. Näin uskotaan pystyttävän estämään suojattujen tietojen valuminen yleiseen internetiin.

Bittium Tough Mobile -älypuhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.

Bittiumin omien laitteiden ja taustajärjestelmän lisäksi ohjelmistotalo Digian toimittaa Salpa-salausosuuden, joka salaa vahvasti puheen ja viestit. Bittium Tough ja Digian Salpa ovat parhaillaan Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen testattavana Luottamuksellinen-suojaustason hyväksyntää varten.

Puolustusvoimien hankinnalla on merkitystä myös Bittiumin ulkomaankauppaa ajatellen. vientiä ajatellen.

’’Puolustusvoimat asiakkaana antaa meille myös erittäin arvostetun referenssin järjestelmien markkinointiin ulkomaille’’, arvioi Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security tuote- ja palvelualueen johtaja.

Bittiumilla on esillä uutuuksillaan 8.-9. helmikuuta Kööpenhaminan Critical Communication Europe  ja 19.-23. helmikuun puolustusteollisuuden IDEX-messuilla Abu Dhabissa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

LISÄÄ: Bittium Bittium Tough Mobile älypuhelimesta (LINKKI). Critical Communications Europe -messut (LINKKI) ja Abu Dhabin Idex-messut (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016