Latauspiiri varmistaa eCall-järjestelmän

Intersilin uusi ISL78693-piiri on 3,6 voltin yksikennoisen akun latausratkaisu, joka pidentää litium-rauta-fosfaatti (LiFePO4) akkujen käyttöikää. Niitä käytetään autojen hätäpuhelujärjestelmien (eCall) toiminnan takaajina.

Pitkälle integroitu ISL78693 tarjoaa alan alhaisinta vuotovirtaa kasvattaen eCall vara-akun käyttöaikaa. Intersilin piiri tarjoaa jopa neljä kertaa pienempää vuotovirtaa (3uA) kuin kilpailevat laturit, joten sen avulla autojen eCall-hätäilmoitusjärjestelmän varmistusakku ylläpitää varauksensa pidemmän aikaa.

Laturipiirin lämpötilan seuranta ja pieni 3,6 voltin antojännite auttaa turvaamaan ja pidentää suosittujen LiFePO4 akkujen elinikää. Se edellyttää vain viittä ulkoista passiivista komponenttia ohjelmoimaan kyseinen latausjärjestelmä.

ISL78693:n latausvirran terminen foldback-toiminta estää ylikuumenemisen vähentämällä automaattisesti akun latausvirtaa. Pieni 3 x 3 millimetrin DFN-kotelointi mahtuu helposti pienellekin piirilevylle. Piiriin kuuluvat myös tehotransistori ja virta-anturi sekä NTC-termistoritulo akun lämpötilan seuraamiseksi.

Piiri tarjoaa autovalmistajille monipuolinen latausratkaisun käyttötehon ottamiseksi auton 12 voltin akusta.Tuote on myös autoteollisuuden AEC-Q100 Grade 3 -vaatimusten mukainen.

LISÄÄ: Intersil-tuotetietoa (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

TAUSTAA: eCall-järjestelmä tulossa käyttöön

Autojen eCall on tulossa oleva eurooppalainen hätäpuhelujärjestelmä, jonka tarkoituksena on saada kaikkiin Euroopan teillä liikkuviin kulkuneuvoihin järjestelmä joka lähettää onnettomuustilanteessa automaattisesti hätäsignaalin hätäkeskukseen. Niillä on oltava valmius ottaa vastaan eCall-hätäviestejä 1.10.2017 lähtien.

Ecall lähettää hätäkeskukseen tärkeää tietoa onnettomuudesta ja avaa puheyhteyden mikäli mahdollista. eCall-järjestelmien on pystyttävä toimimaan luotettavasti ja itsenäisesti varmistusakusta, vaikka ajoneuvo olisi ennen onnettomuutta seissyt vaikka useita kuukausia käyttämättömänä.

Suomessa eCall-valmius toteutetaan uuden hätäkeskustietojärjestelmän käyttöönoton myötä.

LISÄÄ: Suomen eCall-sivusto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016